Moldovai jāmaksā 11 000 eiro sods par geju praida aizliegšanu

foto myholigay.com
foto myholigay.com

Moldovai par geju praida rīkošanas aizliegšanu Kišiņevā 2005.gadā būs jāmaksā 11 000 eiro (aptuveni 7730 lati) sods, tā nolēmusi Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT), vēsta Moldovas mediji.

Togad pasākumu vēlējās rīkot organizācija "Gender Doc-M", kura aizstāv seksuālo minoritāšu tiesības. Pieteikumā, lūdzot atļaut rīkot pasākumu, organizācija norādīja, ka tā mērķis ir panākt seksuālo minoritāšu diskriminācijas aizliegumu valstī.

Taču Kišiņevs varasiestādes pasākumu aizliedza. Organizācija vērsās tiesā, apstrīdot domes lēmumu, taču pēdējā tiesu instance lēma par labu domei.

Tad "Gender Doc-M" vērsās ECT, norādot, ka Moldova ar šādu rīcību ir pārkāpusi cilvēktiesības – tiesības uz pulcēšanās brīvību un diskriminācijas aizliegumu.

ECT, izskatot prasību, atzina Moldovas pārkāpumus. Tagad Moldovai par morālajām un materiālajām ciešanām organizācijai būs jāmaksā kompensācija 11 000 eiro apmērā.

Mediji atgādina, ka šajā valstī nesen pieņemts likums, kurš aizliedz seksuālo minoritāšu diskrimināciju. Šāds lēmums izsauca negatīvu pareizticīgo kristiešu reakciju. Taču šāda likuma pieņemšana bija viens no priekšnoteikumiem, lai atvieglotu Eiropas vīzu saņemšanu Moldovas pilsoņiem.


Написать комментарий