18 daugavpilieši saņēma apliecības par bezmaksas latviešu valodas kursu pabeigšanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 13.jūnijā, notika mūsu pilsētnieku pirmās grupas izlaidums, pirms 4 mēnešiem viņi kļuva par bezmaksas latviešu valodas kursu klausītājiem, kurus organizēja Daugavpils pašvaldība, piešķirot šim nolūkam aptuveni 10 000 latu. Apliecības par kursu pabeigšanu saņēma 18 cilvēki.

Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas vadītāja Lidija Plavinska pastāstīja, ka cilvēku, kas vēlējās pieteikties kursiem, bija ļoti daudz. Rezultātā 15 grupās 100 stundu laikā, kas ir aptuveni 4 mēneši, apmācību izgāja aptuveni 300 pilsētnieku.

Pēc Lidijas Plavinskas vārdiem, lielākā daļa kursu apmeklētāju mācījās latviešu valodas vidējā līmeņa zināšanu grupās, ceturtā daļa – grupās iesācējiem un vismazākais cilvēku skaists bija grupās ar valsts valodas augstā līmeņa zināšanām. Kursus pasniedza pasniedzēji ar lielu pieredzi pieaugušo apmācības jomā, izmantoja savas mācību programmas, kurām ir Izglītības pārvaldes licences. Pieaugušie skolēni ļoti atbildīgi attiecās pret nodarbībām, labprātīgi tās apmeklēja un pildīja mājas darbus.
Sākumā visi kursu apmeklētāji izpildīja speciālus diagnostikas darbus, kas ļāva noteikt zināšanu līmeni. Pēc kursu pabeigšanas tika pārbaudīts, kā klausītāji apguva klausīšanu, rakstīšanu, lasīšanu un sarunvalodu valsts valodā.

Kursu apmeklētāju vidējais vecums bija 40-50 gadi, pārsvarā tās bija sievietes. Pēc pieaugušo izglītības nodaļas vadītājas domām, viņas ir atbildīgākās un vairāk domā par savu darbu un karjeru, vēlas sasniegt labu personīgo izaugsmi.

Šāda veida kursus plāno turpināt rudenī, jo kursiem ir pieteikušies 1 010 pilsētnieki. Pašlaik Profesionālās izglītības pārvalde un Dome meklē finansējumu, lai organizētu turpmākās nodarbības.


Написать комментарий