Jau jūlijā Daugavpilī tiks iekārtoti 3 jauni bērnu rotaļu laukumi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Aprīlī publiskajai apspriešanai tika piedāvāta ideja iekārtot Daugavpilī trīs bērnu rotaļu laukumus – Slavas skvērā, Ruģeļos (Gaismas ielā 4,6) un Poguļankā (Ventas un Irbju ielu krustojumā). Informatīvos materiālus līdz 20.aprīlim bija iespējams aplūkot domes, Komunālās saimniecības pārvaldes telpās un domes mājas lapā.

Līdz minētajam laikam bija iespējams iesniegt rakstveida atsauksmes par ieceri. Vakar, 14.jūnijā, būvniecības ieceri apstiprināja domes deputāti. Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes komunālinženiere Oksana Grigorjeva deputātiem pastāstīja, ka publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas 35 atsauksmes un visas ir pozitīvas. Rezultātā ar balss vairākumu deputāti atbalstīja projektu.

Saskaņā ar informatīvajiem materiāliem, Ruģeļos tiek plānots iekārtot bērnu rotaļu laukumu māju Gaismas ielā 4 un 6 pagalmā, kur tiek plānots iekārtot 9 elementus – smilšu kasti, soliņus, šūpoles, vingrošanas un spēļu komplektus, karuseli. Ventas ielā bērnu rotaļu laukums aizņems 120 m2, kas ir pašvaldības rīcībā, kur arī tiek plānots iekārtot smilšu kasti, vingrošanas un spēļu komplektu, vingrošanas komplektu, karuseli, šūpoles un soliņus. Trešais bērnu rotaļu laukums tiks iekārtots Slavas skvēra ziemeļu daļas (Grodņas un Tautas ielas) parka zonā un tā platība būs 1 200 m2. Rotaļu laukums atradīsies trotuāra abās pusēs – no vienas puses tiks iekārtots līdz 5 gadu vecuma bērniem domātais aprīkojums, no otrās – 5-12 gadu vecuma bērniem domātais aprīkojums. Sakarā ar to, ka rotaļu laukums atradīsies braucamās daļas tuvumā, tiek plānots to norobežot ar žogu.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka 14.jūnijā tika parakstīts līgums ar aprīkojuma piegādātāju. Pasūtījuma izpildes termiņš ir jūlija beigas, taču uzņēmējs sola, ka aprīkojums tiks uzstādīts agrāk. Vicemērs arī paziņoja, ka piegādātājs ir iesniedzis drošības sertifikātus, par kuriem agrāk bija izcēlies strīds.


Написать комментарий