Rēzeknē veicinās uzņēmējdarbības attīstību

foto spektrs.com
foto spektrs.com

Vakar, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un Attīstības pārvaldes pārstāvji tikās ar Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem, lai klātienē pārrunātu būtiskākos jautājumus par uzņēmējdarbības veicināšanu un nākamā plānošanas perioda prioritātēm Rēzeknes pilsētai, portālu gorod.lv informēja Rēzeknes pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Petrova.

Rēzeknes pilsētas domē viesojās Ekonomikas ministrijas Eiropas Savienības fondu ieviešanas departamenta direktors Edmunds Valantis un Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktora vietnieks Kristaps Soms ar mērķi izpētīt pilsētas situāciju uzņēmējdarbības jomā, noskaidrot uzņēmējdarbības attīstību kavējošos šķēršļus un rast risinājumus to novēršanai.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji izrādīja lielu interesi par uzņēmumiem, kuri veiksmīgi strādā Rēzeknes pilsētā, kā arī uzsvēra, ka Latgales, tajā skaitā arī Rēzeknes, uzņēmējiem nepieciešams aktīvāk iesaistīties dažādās atbalsta programmās, izmantojot pieejamos finanšu instrumentus. Šajā gadījumā ir svarīgi sekmēt uzņēmēju uzticības līmeņa paaugstināšanos. Tika skarts arī jautājums par uz industriju orientētas infrastruktūras uzlabošanu pilsētā.

Tikšanās laikā tika apspriestas nākamā plānošanas perioda prioritātes, un kā viena no svarīgākām pilsētas prioritātēm bija minēta degradēto ražošanas teritoriju attīstības programma. Tika pievērsta uzmanība arī šobrīd aktuālai tēmai par daudzdzīvokļu māju siltināšanu. E. Valantis piebilda, ka iedzīvotājiem paveras lieliska iespēja piedalīties siltināšanas programmā, uzsverot, ka nepieciešamības gadījumā ministrijas pārstāvji labprāt palīdzēs sagatavot projektus, organizēs apmācības kursus un sniegs konsultācijas. Šīs darbs tiks veikts ar mērķi maksimāli atvieglot dalību siltināšanas programmā.


Написать комментарий