'BMW' radījis elektrisko velosipēdu i Pedelec

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija "BMW" šāgada 25. jūlijā atvērs pirmo veikalu "i Store" veikalu, kas atradīsies Londonā. Par godu šim notikumam autoražotājs izgatavojis "i3" koncepta jaunu versiju un elektrisko velosipēdu "i Pedelec".

"BMW i Park Line" iezīmē jaunu pieeju klientiem. Blakus "BMW Park Line" un "MINI Park Line" saloniem šis jaunais veikals sniegs lielisku iespēju interesentiem iepazīt elektromobiļus un ieskatīties "BMW i" saimes elektrisko un uzlādējamo hibrīdu nākotnē," preses paziņojumā norāda "BMW" valdes loceklis Īans Robertsons.

Par godu jaunās globālās veikalu ķēdes atklāšanai "BMW" radījis elektrisko velosipēdu "i Pedelec", kam ir salokāms alumīnija un oglekļa šķiedras komponējuma rāmis. Šis velosipēds būs ievietojams "i3" modeļa bagāžniekā. Velosipēds aprīkots ar 250W jaudīgu elektromotoru, kas nodrošina 20 Nm griezes momentu. Tas ļauj ar ciksudrilli sasniegt 25 km/h ātrumu un ar pilnu akumulatoru uzlādi nobraukt 25 līdz 40 kilometru distanci. No tradicionālās elektroligzdas akumulators uzlādējams četrās stundās, bet ar speciālu ierīci – pusotrā stundā.

Savukārt jaunās versijas "BMW i3" koncepts no iepriekš prezentētā atšķiras ar interjera apdari, kas izgatavota no atjaunojamiem materiāliem – eikalipta koka dekoratīvo apdari, kā arī vilnas un dabīgas ādas apšuvumu.

"BMW i3" prototips aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 170 ZS un 250 Nm. Līdz 100 km/h elektromobilis paātrinās mazāk kā astoņās sekundēs un maksimāli sasniedz 150 km/h.

Sērijveida ražošanā "BMW i3" nonāks 2013. gada beigās vai 2014. gada sākumā. Savukārt "BMW i8" sportiskais hibrīds gaidāms vēlāk.


Написать комментарий