Neatkarīgais revidents neatrada pārkāpumus Daugavpils pašvaldības finanšu atskaitē par 2011.gadu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Daugavpils domes kārtējās sēdes laikā deputāti bez jautājumiem apstiprināja Daugavpils pašvaldības publisko atskaiti par 2011.gadu. Jāatzīmē, ka par sagatavoto atskaiti nobalsoja arī opozīcijas deputāti.

Publiskā atskaite tika sagatavota, pamatojoties uz deputātu aprīlī apstiprinātu pašvaldības darbības konsolidēto atskaiti. Jāatzīmē, ka publiskajai atskaitei tika pievienots neatkarīgā revidenta ziņojums par to, ka pārbaudītā Daugavpils pašvaldības darba konsolidētā atskaite par 2011.gadu sniedz neapšaubāmu un saprotamu priekšstatu par pašvaldības finanšu stāvokli, kā arī par pašvaldības darbības finanšu rezultātiem un naudas plūsmām. Atskaite atbilst MK noteikumiem par gada atskaites sagatavošanu.

Publiskajā atskaitē ir iekļauta pamatinformācija par pašvaldības attīstības prioritātēm, par pakļautībā esošajām iestādēm, par domes personālu. Atskaitē ir minēti dati par pilsētu, tās iedzīvotājiem, nodarbinātību, ekonomisko stāvokli, tūrismu.

No apstiprinātā dokumenta var saņemt informāciju par pašvaldības finanšu resursiem – par budžeta ienākumiem un izdevumiem, ilgtermiņa saistībām utt. Atskaite arī sniedz priekšstatu par pašvaldības iestāžu darbības rezultātiem, pilsētas attīstības plānošanu, komunikāciju ar sabiedrību un 2012.gadā plānotajiem pasākumiem.

Mēra ziņojumā, kas ir iekļauts atskaitē, tiek minēts, ka šī publiskā atskaite ir atskaite par pašvaldības darbību dažādās jomās. Mērs Žanna Kulakova paziņo, ka 2011.gadā pašvaldība ir aktīvi darbojusies – tika uzsāktas jaunas lietas, izvēlētas pašvaldības attīstības prioritātes, kas ir uzņēmējdarbības atbalsts un tūrisma attīstība.

Daugavpils pašvaldības publiskā atskaite tuvākajā laikā tiks ievietota pašvaldības mājas lapā un “Latvijas Vēstnesī”.


Написать комментарий