Meksikā atrasts nogalināts žurnālists

foto msnbc.msn.com
foto msnbc.msn.com

Ceturtdien Meksikas pilsētā Halapā atrasts nogalināts kriminālo ziņu reportieris neilgi pēc tam, kad ticis nolaupīts, vēsta raidsabiedŗiba BBC.

Žurnālists Viktors Baess nogalināts nedēļu pēc tam, kad Verakrusas štata gubernators Havjērs Duartes paziņoja par komisijas žurnālistu aizsardzībai veidošanu. Baess rakstījis kriminālziņas laikrakstā "Milenio" un strādājis interneta vietnei "Reporteros Policiacos".

Nav zināms, kas ir atbildīgs par noziegumu, bet amatpersonas strādā pie versijas, ka vainīgas ir organizētās noziedzības bandas.

Pēdējo 18 mēnēsu laikā Meksikā ir nogalināti jau deviņi žurnālisti, vēsta amatpersonas. Pagājušajā mēnesī Verakrusas štatā atrastas divu nogalinātu žurnālistu mirstīgās atliekas. Dažas dienas pirms tam Halapā nogalināta žurnāliste Regina Martinesa.

7. jūnjā, kas ir Meksikas preses brīvības diena, Duartes paziņoja, ka aicina valsts kongresu izveidot komisiju žurnālistu aizsardzībai.

Meksika ir viena no žurnālistiem bīstamākajām vietām pasaulē. Valstī notiek asiņaina cīņa par ietekmi starp konkurējošām narkotirgotāju bandām "Zetas"un "Gulf", vēsta BBC.


Написать комментарий