Ministrs: Timošenko neizdevīgo gāzes piegādes līgumu parakstīt lūgusi ES

foto ru.tsn.ua
foto ru.tsn.ua

Neizdevīgo gāzes piegādes līgumu ar Krieviju, apcietinājumā esošā bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko esot parakstījusi pēc Vācijas un citu Eiropas Savienības (ES) valstu valdību lūguma, paziņojis Ukrainas ārlietu ministrs Konstantīns Griščenko.

Ministrs to atklājis intervijā Itālijas laikrakstam „Corriere della Sera”, vēsta aģentūra „RIA Novosti”.

Atbildot uz žurnālista jautājumu, Ģriščenko norādījis, ka 2009. gadā Timošenko pārkāpusi tajā laikā spēkā esošu likumu, bez ministru kabineta lēmuma parakstot Ukrainai ļoti neizdevīgu vienošanos.

„Tas tika darīts pēc Vācijas un citu Eiropas valdību lūguma, kuri uzstāja uz ātrāku tā laika „gāzes krīzes” risinājumu, kad tika pārtrauktas kurināmā piegādes Eiropas Savienības valstīm. Galvenais, ka jautājums tika izlemts ukraiņiem aiz muguras. Kad Merkele [Vācijas kanclere Angela Merkele] un citi atbalsta Timošenko, viņi reizē atbalsta iespēju risināt problēmas uz ukraiņu tautas rēķina,” intervijas fragmentu citē Ukrainas Ārlietu ministrijas preses dienests.

Jau vēstīts, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa pērn oktobrī atzina Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu.
 


Написать комментарий