Tiesa aizliedz LNO kora pieteikto streiku

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijas Nacionālās operas (LNO) koristi nedrīkstēs streikot, piektdien nolēmusi Rīgas Centra rajona tiesa.

LNO kora arodbiedrība plānoja streikot jau no 8.jūnija, bet LNO vadība streika pieteikumu apstrīdēja tiesā, un Streiku likums paredz – ja līdz streika pieteikumā norādītajam tā sākšanas datumam tiesā ir iesniegts pieteikums par šā streika pieteikuma atzīšanu par nelikumīgu, streiku nedrīkst sākt līdz brīdim, kad stājas spēkā tiesas spriedums.

Arodbiedrības streiks draudēja izjaukt vienu no gada lielākajiem opermūzikas notikumiem – Rīgas Operas festivālu, kas notiek no 5. līdz 17.jūnijam.

Operas kora arodbiedrība sarunās ar Baltā nama administrāciju panākusi vienošanos turpmāk neslēgt nepamatotus terminētus darba līgumus, bet nav atteikusies no pārējām prasībām, tostarp par algu paaugstināšanu.

"Arī pēc 15.jūnija vēl ir trīs [Rīgas Operas] festivāla izrādes," iepriekš brīdināja kora arodbiedrības pārstāve advokāte Māra Ļūļa-Frankēvica.

Jau vēstīts, ka LNO kora arodbiedrība 6.jūnijā ar operas administrāciju panāca vienošanos turpmāk neslēgt nepamatotus terminētus darba līgumus, taču pārējie jautājumi, ar kuriem ir neapmierināta arodbiedrība, palikuši atklāti, tādēļ arī streiks joprojām tiek plānots.


Написать комментарий