Lielbritānija deportēs bez darba un pajumtes palikušos austrumeiropiešus

foto visualphotos.com
foto visualphotos.com

Lielbritānijas Saseksas grāfiste deportēs bez darba un pajumtes palikušos austrumeiropiešu viesstrādniekus, vēsta laikraksts "The Argus".

Saseksas grāfistē ievērojami pieaudzis latviešu, poļu un lietuviešu bezpajumtnieku skaits, jo vairs nav pieejams sezonālais darbs, kas atveda viesstrādniekus uz šo reģionu.

Begnoras un Litlhemptonas policija sākusi izsniegt Lielbritānijas robežsardzei sarakstu ar personu vārdiem, lai tā piespiedu kārtā deportē cilvēkus, kas nestrādā vai nespēj sevi apgādāt.

Saseksas grāfistē kopš 2004.gada ieradušies aptuveni 6000 austrumeiropiešu viesstrādnieku, taču nav uzskaitīts, cik daudz no viņiem ir devušies prom.

Lai cīnītos ar problēmām austrumeiropiešu kopienā Saseksā, vietējā policija uzsākusi "Operāciju akcents".

Kā skaidroja Saseksas policijas pārstāvis Niks Baumans, robežsardzei pašlaik iesniegts saraksts ar aptuveni desmit personu vārdiem. Deportējamo saraksti robežsargiem tiek nodoti katru mēnesi.

"Viņi šeit ieradās, meklējot darbu. Taču tagad mums ir krietni pieaudzis bezpajumtnieku skaits no Austrumeiropas," sacīja Baumans.

"Mēs viņiem sakām, lai viņi brauc mājās un tur ir bezpajumtnieki, jo tas mazina mūsu resursus. Tas ir likumīgs process," norādīja inspektors.

Lielbritānijas robežsardze apstiprinājusi, ka tā izmanto savas pilnvaras, lai deportētu bez darba un bez pajumtes palikušos viesstrādniekus.

"Cilvēkiem no Eiropas Ekonomiskās zonas, kas šajā valstī atrodas ilgāk par trim mēnešiem, lai viņiem būtu tiesības palikt, ir vai nu jāstrādā, jāstudē, vai jāspēj sevi apgādāt. To nosaka ES likumi," sacīja robežsardzes pārstāve.

"Ja tā nav un viņiem nav reālu izredžu to darīt, Lielbritānijas robežsardze sagaida, ka viņi atgriežas mājās. Ja viņi tā nedara, mēs attiecīgi rīkosimies, lai piespiedu kārtā viņus deportētu no šīs valsts," sacīja pārstāve


Написать комментарий