Daugavpils sporta bāze «Dzintariņš" priecē sportistus un ekonomē pilsētas budžetu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šovasar Daugavpilī tradicionāli tiks organizētas tematiskas un sporta nometnes bērniem, pēdējās no kurām jau otro gadu organizē Sporta pārvalde. Daugavpils sporta nozares kurators Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka no sporta skolas 16 sporta veidiem Daugavpilī tiks organizētas 11 sporta veidu nometnes, bet 5 sporta veidu pārstāvji izvēlējās rīkot nometnes ārpus Daugavpils.

Gan dienas, gan diennakts sporta nometnes Daugavpilī triju vasaras mēnešu laikā norisinās sporta bāzē „Dzintariņš”. V.Širjakovs pastāstīja, ka minētā bāze ir pieprasīta ārzemju viesu vidū, kuri šeit rīko nometnes. Bez šaubām mūsu sportisti ir bāzes prioritāte, taču šogad ir palielinājies arī bāzes nomnieku skaits. Piemēram, Daugavpils sporta un atveseļošanas bāzi šovasar apmeklēs sportisti no Maskavas (minifutbola, 25 cilvēki), Sanktpēterburgas SKA komandas 120 pārstāvji, delegācijas no Lietuvas un Polijas. 

Bāzes pieprasījumu nodrošina tas, ka pašvaldība pastāvīgi attīsta kompleksa infrastruktūru – pagājušajā gadā šeit iekārtoja nojumi, lai varētu nodarboties ar vieglatlētiku, uzturēt fizisko formu, šogad tika iekārtots atklātais laukums ar mākslīgo segumu 25 uz 35 metriem, uz kura var spēlēt futbolu, volejbolu u.tt. Kā arī tika iekārtota papildus nojume, zem kuras var spēlēt nousu un tenisu.

Ārzemju nomnieki maksā nomas maksu par bāzes izmantošanu un līdzeklī nonāk Sporta pārvaldes budžetā. Taču, kā paskaidroja V.Širjakovs, tas nenozīmē, ka SP rodas brīvie līdzekļi, kurus var izmantot pēc saviem ieskatiem. Naudas pelnīšana ar nomu ir pilsētas budžeta taupīšana, jo ieplānotā summa, kas tiks nopelnīta ar nomu gada laikā, ir paredzēta minētā gada budžetā un ļāva samazināt Sporta pārvaldes finansējumu no pilsētas budžeta.

V.Širjakovs atzīmē, ka Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs aktīvi piesaista bāzē viesus, piedalās dažādu projektu konkursos, kas ļauj struktūrai pilnvērtīgi darboties un prasīt bāzes uzturēšanai mazāk līdzekļu no valsts budžeta.

«Bāzei „Dzintariņš” ir daudz apmeklētāju, tā ir pieprasīta, tāpēc pašvaldība arī turpmāk attīstīs kompleksu», - teica V.Širjakovs.
 


Написать комментарий