Vēstnieks: Latgales atkopšanos no krīzes var veicināt sadarbība ar Mazpolijas reģionu

foto raid.lv
foto raid.lv

Straujāku ekonomisko atveseļošanos Latgalē - krīzes vissmagāk skartajā Latvijas reģionā - varētu veicināt Latgales un Mazpolijas reģiona ekonomiskā sadarbība, piektdien tikšanās laikā ar Polijas-Latvijas parlamentārās sadarbības grupu Polijas Senātā sacīja Latvijas vēstnieks Einars Semanis.

Semanis poļu parlamentāriešus informēja par daudzsološo Latgales un Mazpolijas reģiona sadarbības attīstības aizsākumu. Šī sadarbības plāna īstenošanu būtiski veicinājusi Valsts prezidenta Andra Bērziņa vizīte Krakovā šā gada februārī. Savukārt tagad tiek plānota Mazpolijas reģiona delegācijas vizīte Latgalē un kooperācijas līguma parakstīšana, informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Tikšanās laikā tika spriests par kopīgajām interesēm sarunās par nākamo Eiropas Savienības daudzgadu budžetu - kohēzijas politiku un taisnīgiem tiešmaksājumiem lauksaimniekiem. Puses pārrunāja arī svarīgus reģionālos enerģētikas un transporta projektus, sadarbību kultūras un izglītības jomā, tostarp jauniešu apmaiņas projektus.

Runājot par kopīgām iniciatīvām Latvijas-Polijas divpusējo attiecību kontekstā, tika pārrunāta ideja apmeklēt pirmā Latvijas Valsts prezidenta dēla Konstantīna Čakstes piemiņas vietu, kas atrodas netālu no Polijas pilsētas Lemborkas. Tiek domāts arī par sadarbības sākšanu starp Lemborku un kādu no Latvijas pilsētām.

Polijas-Latvijas parlamentārās sadarbības grupa tika nodibināta šī gada 29.martā. Grupas priekšsēdētājs, tāpat kā iepriekšējā Senāta sasaukumā, ir Kazimirs Kleina. Grupā ir 17 locekļi - senatori un Sejma deputāti.


Написать комментарий