Skandāls Vatikānā: kardināls dokumentu noplūdi saista ar vēlmi noskaņot pāvestu pret baznīcas vadību

foto bestourism.com
foto bestourism.com

Viens no Vatikāna kardināliem Tarčizio Bertone uzskata, ka slepeno dokumentu noplūdināšana medijiem un kampaņa medijos par korupciju un izšķērdību baznīcas vadībā ir mēģinājumi noskaņot Romas pāvestu Benediktu XVI pret viņa līdzgaitniekiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Vatikāna valsts sekretārs Bertone paziņojis, ka masu mediji mēģina dokumentu noplūdes skandālam piešķirt līdzību ar populāro romānu "Da Vinči kods". Viņaprāt, mediji mēģina noskaņot Benediktu XVI pret citām augsti stāvošām baznīcas personām.

Par pāvesta privātās sarakstes un citu dokumentu noplūdināšanu masu medijiem maija beigās aizturēts pāvesta sulainis Paolo Gabriele. Bertone noliedza, ka dokumentu noplūdināšanā būtu iesaistīti kardināli vai citas augsti stāvošās personas.

Vatikāna tiesnešu kolēģija maija nogalē uzrādīja Paolo Gabriēlem apsūdzības par slepeno dokumentu nozagšanu un nodošanu medijiem. Viņa mājā atrasti konfidenciāli dokumenti, kas atspoguļo katoļu baznīcas nepubliskoto dzīvi. Tiek pieļauts, ka tieši Gabriele nodevis itāļu presei liecības, kas kompromitē baznīcas vadību.

Kopš 2011.gada Itālijas mediji vēsta par korupciju un izšķērdību, kas valdot Vatikānā, par nepievilcīgi cīņu starp baznīcas personām, tika pieminēta pat sazvērestība, lai nogalinātu pāvestu. Daudzu dokumentu kopijas ir iekļautas pagājušajā nedēļā iznākušajā Džanluidži Nuci grāmatā "Viņa svētība". Dokumentos ir kompromitējoša informācija arī par Vatikāna valsts sekretāra Tarčizio Bertones un Vatikāna bankas darbību.

Benedikts XVI martā izveidoja komisiju, lai izmeklētu dokumentu noplūdināšanu, un tā apsūdz Gabrieli, kurš strādājis pie pāvesta sešus gadus un regulāri pavadījis pāvestu publiskajos pasākumos. Komisija vēl turpina darbu, lai noskaidrotu iespējamos Gabrieles līdzzinātājus.
 


Написать комментарий