L.Jankovska: Ledus ir sakustējies attiecībā uz visām 4 sarežģītā Tramvaju uzņēmuma projekta daļām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā preses konferencē Daugavpils domē vicemērs Līvija Jankovska pastāstīja, ka ledus ir sakustējies attiecībā uz visām 4 sarežģītā Eiropas projekta daļām, kuras realizē Daugavpils Tramvaju uzņēmums.

Šodien, 18.jūnijā, domei vajadzēja saņemt ar Satiksmes ministriju saskaņotu nolikumu attiecībā uz projekta pirmo daļu – tramvaju iegādi. Tiek plānots, ka nolikumam tiks pievienoti komentāri, bet tuvākajā laikā tiks izsludināts jaunais konkurss. Vicemērs pastāstīja, ka Daugavpilī jau bija atbraukuši potenciālie pretendenti, iepazinās ar konkursa nolikumu, materiālo bāzi. Šajā sakarā tiek pieņemts, ka konkursa pretendentu būs vairāk, nekā iepriekšējā reizē, kad tiesības slēgt līgumu ar «Вагонмаш» apstrīdēja vietējā LRR.

Attiecībā uz otro daļu – apakšstaciju rekonstrukciju – L.Jankovska paziņoja, ka pašlaik iepirkumu komisija ir pieņēmusi lēmumu izslēgt no konkursa vienu no pretendentiem, šajā sakarā tiek sastādīti attiecīgie dokumenti. Nākamais pretendents, kas piedāvās zemāko cenu, kļūs par uzvarētāju un realizēs šo projekta daļu.

Trešās daļas nolikums ar grozījumiem par tehniskās uzraudzības veikšanu arī tika apstiprināts un viss notiek, apliecināja L.Jankovska. «Domāju, ka tuvākajā laikā tiks noslēgts līgums par tramvaju sliežu rekonstrukciju, jo jautājums par kredītu ir izlemts», - teica vicemērs.

Nobeigumā atzīmēsim, ka, iespējams, izslēgtais no konkursa par apakšstaciju rekonstrukciju pretendents ir bijusi firma «Gādība”, kuras vadību KNAB tur aizdomās par dokumentu viltošanu.


Написать комментарий