EP komiteja balsos par vienotu ES pieeju sadarbībai ar trešo valstu piegādātājiem enerģētikā

foto echrblog.blogspot.com
foto echrblog.blogspot.com

Otrdien Eiropas Parlamenta (EP) Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja balsos par Krišjāņa Kariņa (V) panākto gala tekstu ar Eiropas Komisiju (EK) un Padomi likumprojektam par Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nolīgumiem ar trešajām valstīm enerģētikas jomā, informē Kariņa padomniece preses jautājumos Ieva Zīberga.

Kariņš uzsver, ka šis ir būtisks solis Eiropas likumdošanā, lai virzītos uz vienotu dalībvalstu enerģētikas ārpolitiku un ieviestu vienotu pieeju sadarbībai ar starpvalstu piegādātājiem. Likumprojekts ir pirmais konkrētais solis, lai ES dalībvalstis varētu runāt vienā balsī ar trešo valstu piegādātājiem un tas paredz mehānismu, kā EK būtu pieejama informācija par dalībvalstu nolīgumiem ar trešajām valstīm.

Jau ziņots, ka šā gada februārī EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja ar pārliecinošu balsu vairākumu apstiprināja Kariņa izstrādāto likumprojektu par vienotu ES pieeju sadarbībai ar trešo valstu piegādātājiem. Līdz ar šo balsojumu Kariņš pilnvarots pārstāvēt EP trīspusējās sarunās ar EK un Padomi par likumprojekta gala tekstu.

Likumprojekts "Eiropas Savienības informācijas apmaiņas mehānismi attiecībā uz starpvaldību nolīgumiem starp dalībvalstīm un trešajām valstīm enerģētikas jomā" ir pirmais nozīmīgais solis vienotas ES enerģētikas ārpolitika virzienā un paredz ieviest lielāku caurskatāmību un vienotu pieeju dalībvalstu nolīgumiem ar trešo valstu piegādātājiem enerģētikas jomā.


Написать комментарий