E.Sprūdžs neatbildēja uz jautājumu, vai Latgales attīstības plānā ir iekļautas Visaginas AES būvniecības sekas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 18.jūnijā, Daugavpili ar vizīti apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, kurš tikās ar Latgales pašvaldību vadītājiem, lai atbildētu uz daudziem ar Latgales attīstības plānu saistītiem jautājumiem. Ministrs atbildēja arī uz vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, vai Latgales attīstības plānā ir atspoguļota Visaginas AES būvniecība un kāds ir ministrijas viedoklis par minēto ideju, kādā veidā būvniecība varētu ietekmēt Latgales nākotni, ministrs teica sekojošo: «Labs jautājums. Mans viedoklis neatšķiras no Latvijas viedokļa, kas uzskata, ka Visaginas mūs var interesēt tikai un vienīgi kā ekonomiski pamatotais objekts. Kamēr tas nav skaidrs, nevar būt ne runas par to, ka Latvija piedalās šajā projektā. Tajā pašā laikā šobrīd nevar arī noliegt Latvijas piedalīšanos, jo ir nepieciešams veikt kādus darbus, un iepriekšējās investīcijas šajā gadījumā ir attaisnotas».
Kas attiecas uz visu dokumentu paketi sakarā ar šo jautājumu, te ir daudz jautājumu un maz atbilžu, teica E.Sprūdžs.

Jāatzīmē, ka vairāku Latgales pašvaldību vadītāji jau izteicās pret bīstama objekta būvniecību mūsu reģiona tuvumā, motivējot savu viedokli ar to, ka ir grūti novērtēt būvniecības iespējamus riskus un iespējamas priekšrocības. Turklāt eksperti atzīmē, ka AES ļoti ietekmēs reģiona tūrisma biznesu.


Написать комментарий