Eiropā pelēkos zirņus pozicionēs kā unikālu Latvijas produktu

foto kitchenmouse.rozentali.com
foto kitchenmouse.rozentali.com

Pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "Voldemārs", kura produkcija pazīstama ar zīmolu "Valdo", plāno pelēkos zirņus Eiropas Savienībā (ES) pozicionēt kā unikālu Latvijas produktu, sacīja uzņēmuma komercdirektore Iveta Švarce.

Viņa stāstīja, ka pelēkie zirņi ir unikāls Latvijas produkts, ko īpaši iecienījuši latvieši, tāpēc citviet ES plānots pelēkos zirņus piedāvāt kā mūsu valstī īpaši audzētu produktu.

Pagaidām "Valdo" domā, kādā veidā prezentēt un pozicionēt pelēkos zirņus ES, taču plašākas aktivitātes paredzētas šā gada rudenī, kad Latvijā būs ienākusies zirņu raža.

Pēc Švarces sacītā, "Valdo" patlaban tirgo aptuveni 80% no visiem Latvijā nopērkamajiem pelēkajiem zirņiem, taču uzņēmuma produktu portfelī pelēkie zirņi ieņem nelielu daļu.

Patlaban lielākā daļa "Valdo" pelēko zirņu tiek tirgota Latvijā un tajās ES valstīs, kurās dzīvo latvieši, taču pēc pelēko zirņu pārdošanas veicināšanas kampaņas ES, uzņēmums paredz, ka šo Latvijas produktu novērtēs arī citu valstu iedzīvotāji.

Daudzprofilu kompānijas SIA "Voldemārs" apgrozījums 2010.gadā bijis 12,78 miljoni latu, kas ir par 5,7% mazāk nekā 2009.gadā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

2009.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 13,55 miljoni latu.

"Voldemārs" peļņa 2010.gadā bijusi 158 554 lati, kas ir 63% samazinājums pret 433 647 latu peļņu 2009.gadā.

"Voldemārs" dibināta 1992.gadā, biznesu sākot ar siera tirdzniecību. 2002.gadā uzņēmums uzbūvēja vienu no lielākajiem loģistikas kompleksiem Latvijā.

"Voldemārs" specializējas pārtikas un nepārtikas preču ražošanā un izplatīšanā, kā arī tās īpašumā ir loģistikas centrs un biroja ēkas.

"Voldemārs" pazīstams ar "Valdo", "Tautas", "Draugu" un "Pepi" līnijas pārtikas produktiem un to izplatīšanu. Uzņēmums izplata "Ķekavas avota" ūdeni, "Piebalgas" alu un kvasu, "Anatols" garšvielas, "Gamma-A" zivju konservus un citus ražojumus.


Написать комментарий