'Volvo S60 Polestar' ar 515 zirgspēku jaudu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija "Volvo" prezentējusi "S60" sedana sportiskās modifikācijas prototipu, kas izgatavota ar sacīkšu komandas "Polestar" palīdzību.

"Volvo S60 Polestar" aprīkots ar trīslitru sešcilindru turbomotoru, kas attīsta 515 zirgspēku jaudu un 575 Nm griezes momentu. Salīdzinājumā ar šī dzinēja standarta versiju tas ir par 211 ZS un 135 Nm vairāk. Šādu rezultātu inženieriem izdevies panākt, uzstādot jaunu turbīnu, uzlabojot cilindru bloka galvu, kā arī pārveidojot ieplūdes un izplūdes sistēmu.

Vēl šīs sportiskās modifikācijas prototipam ir pastiprināta sešpakāpju mehāniskā pārnesumkārba ar satuvinātām pārnesumu attiecībām un pilnpiedziņas sistēma ar "Haldex" viskosajūgu. Līdz 100 km/h sportiskais "Volvo S60" paātrinās 3,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 300 km/h.

Balstiekārta šai modifikācijai pazemināta par 30 mm, priekšējā un aizmugurējā riteņu šķērsbāze palielināta par attiecīgi 20 un 40 mm. Tāpat spēkratam uzstādīti "Ohlins" amortizatori, pastiprināti dzinēja stiprinājumi, kā arī dažādas citas balstiekārtas daļas, tostarp sviras un bukses. "Volvo S60 Polestar" aprīkots ar 19 collu riteņiem.

Virsbūves aerodinamisko elementu komplekts sedanu padarījis par 20 mm platāku un ir uzlabojis gaisa piespiedējspēku, braucot lielā ātrumā. Standarta bremzes aizstātas ar sešcilindru "Brembo". Interjerā uzstādīti sporta sēdekļi, kas pāršūti ar alkantaru.

Pagaidām "Volvo S60 Polestar" izgatavots tikai vienā eksemplārā pēc kāda klienta individuāla pasūtinājuma. Ja par šo spēkratu interesi izrādīs vēl kādi potenciālie pircēji, tad "Volvo S60 Polestar" varētu nonākt arī sērijveida ražošanā.
 


Написать комментарий