Par darbu kvalitāti, kurus veica uz vēsturisko ēku mitrajām fasādēm, atbildēs projektētāji vai būvnieki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka tika uzsākts pirms gada par 644 380 eiro restaurētā ūdenstorņa fasādes remonts. Darbu garantijas termiņš ir 5 gadi, tāpēc objekta remontu veic galvenais darbuzņēmējs.

Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka ar ūdenstorņa fasādi radās problēmas, jo darbu veikšanas laikā telpas bija mitras, tāpēc tagad nāk nost apmetums. Komentējot situāciju, pārvaldnieks izteica pieņēmumu, ka ar arsenāla renovēto ēku, kurā atradīsies Rotko mākslas centrs, šāda veida problēmām nevajadzētu rasties, jo šobrīd tiek risināts jautājums par apkures pieslēgšanu ēkā.

Kārtējā preses konferencē vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka jautājums par darbiem Rotko mākslas centrā tiek apspriests, jo projektētājam, izstrādājot tehnisko projektu, vajadzēja paredzēt dažādas nianses, tai skaitā iespējamās problēmas sakarā ar to, ka ēka ilgu laiku netika kurināta. Vicemērs paziņoja, ka šajā gadījumā izdevumus segs vai nu projektētāji, vai darbu izpildītāji.

Izrādījās, ka tā nav pirmā reize, kad pašvaldība risina situācijas, kad pēc lielu projektu realizācijas tiek konstatēti kādi trūkumi. Piemēram, pēc autotransporta mezgla būvniecības tika konstatēts, ka objektā nebija lietus kanalizāciju pilnīgā nodrošinājuma, tāpēc pašvaldība bija uzdevusi projektētājiem un darbu veicējiem sadalīt atbildības zonas un izlabot trūkumus.


Написать комментарий