Baltkrievija dāvā grāmatas Līvānu bibliotēkai

foto blogfulofbooks.blogspot.com
foto blogfulofbooks.blogspot.com

Pirmdien, 18. jūnijā, Līvānos viesojās Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko un Baltkrievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks.

Vizītes mērķis bija dāvināt Līvānu novada Centrālajai bibliotēkai grāmatas, kas satur daudzpusīgu informāciju par Baltkrieviju. Bibliotēkā viņus uzņēma Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, bibliotēkas vadītāja Inta Vērdiņa un Līvānu 2. vidusskolas direktore, kā arī Līvānu novada domes deputāte Klavdija Daukšte.

Pēdējā laikā Līvāniem izveidojušās draudzīgas attiecības ar Baltkrieviju un tās vēstnieku Latvijā, bet īpaši - ar Baltkrievijas pilsētām Žodino un Glubokoe, kuru pašvaldību pārstāvji šogad tiek aicināti arī uz Līvānu pilsētas svētkiem. Kā minēja Baltkrievijas vēstnieks, viņš pats Līvānos ir viesojies aptuveni pirms pus gada, kad apmeklēja bērnudārza „Rūķīši” filiāles atklāšanas pasākumu 2011. gada novembrī. Viņš bijis patīkami pārsteigts par novada sakārtoto vidi un sirsnīgajiem cilvēkiem.

Diplomāti dāvāja grāmatas un aicināja Līvānu novada iedzīvotājus gūt vairāk informācijas par savu kaimiņvalsti. Bibliotēkas vadītāja Inta Vērdiņa pateicās par dāvanu, minot, ka līdz šim bibliotēkā pieejamā informācija par Baltkrievijas Republiku bija novecojusi, jo grāmatas izdotas vēl 70 gados. Savukārt jaunās, Baltkrievijas vēstniecības dāvinātās grāmatas iedzīvotājiem būs pieejamas Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā jau šīs nedēļas beigās.

19.06.2012 , 15:45

livani.lv


Написать комментарий