Brīvdienās Daugavpils ugunsdzēsēji dzēsa virtuvi dzīvojamajā mājā, degošo zāli un zāģēja kokus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušās brīvdienas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona darbiniekiem bija nemierīgas.

VUGD Latgales reģionālās brigādes Daugavpils 4.ugunsdzēsības nodaļas inspektors Artjoms Anufrijevs pastāstīja, ka jau piektdien, 15.jūnijā, ar nelieliem intervāliem tika saņemti vairāki izsaukumi.

VUGD brigāde bija devusies uz Līksnas pagastu, lai atbrīvotu autoceļa Daugavpils – Rīga braucamo daļu no nokritušā koka. Lai to izdarītu, glābējiem nācās izmantot motorzāģi. Vēlāk viņi atbrīvoja braucamo daļu Preiļu novadā netālu no Mežsētas.

Vēl viens izsaukums tika saņemts no Rēzeknes novada Dricānes pagasta, kur vajadzēja nodzēst elektrostabu.
Novada iedzīvotāji joprojām iznīcina sauso zāli ar uguns palīdzību. Tieši tāpēc sestdien, 16.jūnijā, latgaliešu ugunsdzēsējiem nācās dzēst aptuveni 100 m2 Laucesas pagastā Ežu ciematā.

Svētdien plkst.10:21 no rīta Daugavpils ugunsdzēsības nodaļā tika saņemts signāls par ugunsgrēku divstāvu dzīvojamajā mājā, kas atrodas Aglonā, Jaudzemu ielā.
Uz vietas ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājas pirmajā stāvā virtuves telpās deg siena, griesti un mēbeles. Aizdegšanās platība bija 3 m2.
Rezultātā bija cietis mājas iemītnieks – 65 gadus vecs vīrietis, kas saindējās ar dūmiem. No hospitalizācijas cietušais atteicās, saņemot mediķu palīdzību uz vietas.


Написать комментарий