Lai attīstītu zīmolu „Daugavpils prece”, tiek plānots izmantot „Ideju viesnīcas” resursus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pilsētas vadība jau ziņoja, ka šogad Daugavpils Pilsētas svētkus apmeklēja ļoti liels cilvēku skaits. Svētku tirdziņā piedalījās daudzi tirgotāji, tai skaitā arī vietējie.

Vicemērs Līvija Jankovska pastāstīja, ka Pilsētas svētkos savu produkciju piedāvāja aptuveni 400 tirgotāji, kuri pārdeva gan amatnieku izstrādājumus, gan pārtikas preces. Pasākumā piedalījās arī zīmols “Daugavpils prece”, ar kura attīstību sadarbībā ar uzņēmējiem pagājušajā gadā sāka nodarboties pilsētas dome. Vicemērs atzīmēja, ka sadarbība ar uzņēmējiem turpinās arī šobrīd, un tiek radīta jauna produkcija.

Preces ar uzrakstu „Daugavpils prece” tiks piedāvātas arī Līgo svētkos, bet jebkurā laikā šo produkciju ir iespējams iegādāties Latgolā un Solo, kur atrodas stendi ar dažādiem izstrādājumiem.

Pēc L.Jankovskas vārdiem, uz zīmola attīstību vērstais darbs norit diezgan labi, bet gribētos, lai uzņēmēji aktīvāk iesaistītos jaunas produkcijas izstrādē. Lai stimulētu vietējos uzņēmējus izstrādāt jaunu produkciju un iepakojumu, vicemērs pagājušajā nedēļā sarīkoja tikšanos ar „Ideju viesnīcas” (biznesa inkubatora) pārstāvjiem, kuru mērķis ir palīdzēt vietējiem uzņēmējiem, bet vicemērs uzskata, ka viņi nepietiekami labi informē uzņēmējus par iespējām saņemt biznesa atbalstu dažādu Eiropas projektu ietvaros.

Vicemērs paziņoja, ka „Ideju viesnīcas” pārstāvji solīja aktivizēt savu darbu un vairāk informēt vietējos amatniekus un uzņēmējus par atbalsta saņemšanas iespējām. „„Ideju viesnīcas” pamatbirojs atrodas Rēzeknē, viņi nav pakļauti pašvaldībai, tāpēc par Daugavpili nez kāpēc ir aizmirsuši un ne visai aktīvi palīdzējuši mūsu jauniem uzņēmējiem. Šobrīd, ja pieslēgsim šo resursu, parādīsies vairāk mūsu pilsētas zīmola produkcijas, jo ne visi uzņēmēji var atļauties ieguldīt attīstībā savus naudas līdzekļus”, - teica vicemērs.


Написать комментарий