Valdība atvēl 68 000 latu starptautiska Ķīnas uzņēmējdarbības foruma rīkošanai Rīgā

foto csmonitor.com
foto csmonitor.com

Ministru kabinets (MK) otrdien atvēlēja Ekonomikas ministrijai (EM) 68 062 latus, lai nodrošinātu Starptautiskā Ķīnas uzņēmējdarbības foruma ("2012 Global China Business Meeting") organizēšanu Rīgā šogad 25.-27.novembrī.

Nauda piešķirta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Atbildīgā EM skaidro, ka pērn rudenī Latvijas valdība nolēma pieteikt savu kandidatūru 2012.gada Starptautiskā Ķīnas uzņēmējdarbības foruma līdzorganizēšanai Rīgā, 2012.gada novembrī, nosūtot pieteikuma vēstuli pasākuma organizatoriem – organizācijai "Horasis". EM foruma organizēšanai ir piesaistījusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Ikgadējais Starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums ir augstākā līmeņa Ķīnas uzņēmēju un to ārvalstu sadarbības partneru forums. Ņemot vērā Ķīnas ekonomisko izaugsmi un pieaugošo nozīmi pasaules ekonomikā, forums šogad veltīts Ķīnas ekonomikas un uzņēmējdarbības vides priekšrocībām, turklāt īpaša uzmanība tiek veltīta arī Latvijai kā foruma norises vietai.

Ķīna ir nozīmīgs Latvijas partneris ar ievērojamu sadarbības potenciālu dažādās jomās. Kā viena no perspektīvākajām sadarbības jomām ir tranzīts, kas foruma laikā arī tiks īpaši izcelts. Šāda foruma norise Rīgā ļaus popularizēt Latviju un iepazīstināt ar tās uzņēmējdarbības vidi ievērojamu skaitu vadošo uzņēmēju un amatpersonu no visas pasaule, skaidro EM.

Latvijas pusei arī jāsedz visas ar pasākuma organizēšanu un norisi saistītās izmaksas.


Написать комментарий