Sadisti Baltkrievijā nocirtuši knābjus aptuveni 100 jūras kraukļu mazuļiem

foto Muchaxo / cc
foto Muchaxo / cc

Baltkrievijas Vitebskas apgabalā kādas ūdenskrātuves salā ornitologi ir atraduši apmēram 100 dzīvu jūras kraukļu mazuļu, kuriem nenoskaidroti sadisti ir nocirtuši knābjus, otrdien paziņoja Baltkrievijas Nacionālās zinātņu akadēmijas Bioresursu zinātniski praktiskā centra zinātniskā līdzstrādniece Irina Samusenko.

''Tas ir bezpecedenta gadījums cietsirdības ziņā. Apmēram 100 jūras krauklēnu ar nocirstiem knābjiem atradās salā pie zivsaimniecības "Novolukomļskij" Čašņiku rajonā. Nelaimīgie putnēni sēdēja krūmos un slēpās zālē," pastāstīja Samusenko.

Viņa atzina, ka Baltkrievijā tiek veikti pasākumi jūras kraukļu un pelēko gārņu skaita regulēšanai, bet šāda barbariska rīcība pret putnu mazuļiem konstatēta pirmoreiz. Turklāt tā notikusi laikā, kad Eiropas valstīs, arī Baltkrievijā, tiek veikta lielo jūras kraukļu uzskaite.

Samusenko paskaidroja, ka jūras kraukļi un pelēkie gārņi nodara lielu kaitējumu zivsaimniecībām, tāpēc tos ir atļauts šaut kā nevēlamu sugu putnus. Jūras kraukļu šāvējiem tiek samaksāts, bet viņiem jāapstiprina nošauto putnu skaits, piemēram, atnesot to pleznas.

Baltkrievijā pašlaik ir apmēram 3000 lielo jūras kraukļu pāru.


Написать комментарий