Jaunieši ierīkos atpūtas vietu upes krastā

foto visitlatgale.com
foto visitlatgale.com

Uzsācies biedrības „IMKA Līvāni” projekts „Sakārtota vide – mūsu nākotne!”, ko līdzfinansējusi Līvānu novada dome! Projekta ietvaros Līvānu jaunieši ierīkos publisku atpūtas vietu Zaķusalā – ar soliņiem, ugunskura vietu un atkritumu urnām.

Zaķusala ir vieta, kur vasaras periodā notiek dažādi brīvdabas pasākumi. Šogad šajā vietā notiks Līvānu pilsētas svētki. Šo vietu Līvānu novada iedzīvotāji ir iemīļojuši gan kā atpūtas vietu, gan kā vietu, kur peldēties.

Tā kā līdz šim Zaķusalā nav bijusi iekārtota publiska atpūtas vieta, cilvēki bieži vien neapdomīgi izvēlas vietas, kur atpūsties, kas var izrādīties nedrošas un bīstamas. Līvānu pilsēta ir bagāta ar ūdeņiem, tādēļ vajag iekārtot piemērotu vietu, kur varētu droši uzturēties un baudīt vasaras priekus ar draugiem un ģimeni.

Vieta, kur realizēsim projektu, ir ļoti iecienīta iedzīvotāju vidū. Līvānu pilsēta veiksmīgi attīstās un pēc projekta realizēšanas pilsētā būs vēl viena sakopta un skaista vieta.

Galvenie plānotie pasākumi būtu sakopt un iztīrīt krastu un upes gultni, izcērtot krūmus, nopļaujot zāli, izveidot ugunskura vietu, to ierobežojot ar akmeņiem, izvietot četrus soliņus, divus pie ugunskura un divus upes tuvumā. Rūpējoties par apkārtējo vidi, novietot trīs miskastes, kas, projekta ietvaros, vasaras periodā regulāri tiks iztīrītas. Atpūtas vietas tuvumā, pie ceļa tiks izveidota norāde ar virzienu, kur atrodas atpūtas vieta.

Labiekārtošanas darbos piedalīsies biedrības „IMKA Līvāni” brīvprātīgie darbinieki un vietējie iedzīvotāji, līdzi ņemot nepieciešamos darbarīkus. Par darbu paredzētas pusdienas, kuras tiks baudītas darba vietā. Atbalstīsim arī vietējos amatniekus, pie viņiem pasūtot soliņus, norādījuma zīmi un atkritumu urnas. Projekta līdzfinansējums tiks nodrošināts ar brīvprātīgo darbu un nepieciešamajiem darbarīkiem.

Projekta rezultātā tiks sakārtota un uzraudzīta atpūtas vieta, kuru apmeklēt varēs ikviens Līvānu novada iedzīvotājs un novada ciemiņš. Atpūtnieki mazāk piegružos apkārtnes teritoriju. Atpūtas vietā būs drošāk uzturēties gan pieaugušajiem, gan bērniem, un tas veicinās cilvēkus uzturēties brīvā dabā. Tā kā projektu plāno un realizēs jaunieši, pieaugušie sniegs tikai padomus kā labāk vadīt projektu, tas sniegs nenovērtējamu pieredzi, kuru varēs izmantot vēlāk mācības vai darba gaitas uzsākot. Projekta darba grupā un atsevišķi iesaistītie brīvprātīgie jaunieši būs guvuši pieredzi projektu veidošanā un realizēšanā, labiekārtošanas darbu veikšanā un uzraudzīšanā, kā arī savstarpējo komunikāciju un sadarbības veidošanā.

19.06.2012 , 19:00

livani.lv


Написать комментарий