Daugavpils Saules mākslas skolā audzēkņi aizstāvēja darbus un parādīja izlaiduma modes kolekcijas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils Saules mākslas skolā notika 4.kursa beidzēju kvalifikācijas darbu aizstāvēšana.

Skolas direktore Ilona Linarte-Ruža pastāstīja, ka 46 studenti kārtoja savu pēdējo eksāmenu, kuru, ieliekot atzīmes, vērtēs stingra, bet kompetenta eksāmenu komisija. Bet pēc dažām dienām, 22.jūnijā, mākslas skolas beidzēji izlaiduma ballē saņems 3.pakāpes diplomus par vispārējās un profesionālās izglītības iegūšanu.

4.kursa studenti cītīgi strādāja visa gada garumā un šodien skatītāju uzmanībai piedāvāja sava darba augļus. Reklāmas nodaļas studenti demonstrēja Starptautiskā masku festivāla afišas, Mākslas dienu plakātus, gaidāmā jauniešu festivāla „Artišoks” kreklus un cepures, pierakstu grāmatas, blociņus un daudzus citus projektus.
Par šodienas eksāmena interesantāku daļu kļuva dizaina nodaļas beidzēju darbu skate, kurā studentes piedāvāja savdabīgas modes kolekcijas.

Piemēram, Nadežda Snetkova savu rudens-ziemas apģērbu kolekciju no mākslīgajām kažokādām veltīja karabidologiem - zinātniekiem, kas pēta skrejvaboles.
Madara Onzule piedāvāja košu bērnu apģērba kolekciju ar nosaukumu „Pērlītes”, kas varētu būt izmantota, uzstājoties uz skatuves. Mazie modeļi ne tikai droši nodemonstrēja tērpus, bet arī nodziedāja visiem klātesošajiem jautru dziesmiņu.

Jūlija Lisicina skatītājiem piedāvāja efektīgu kolekciju „Spārna pieskāriens”, bet Jeļena Kiseļova nodemonstrēja savu oriģinālo tērpu transformācijas brīnumus kolekcijā ar nosaukumu „Krustojums”.

Pēc Saules mākslas skolas vadītājas vārdiem, kvalifikācijas eksāmeni turpināsies arī rīt, kad savus darbus aizstāvēs topošie interjera dizaineri.
Starp citu, oriģinālo soliņu vidū, kas atrodas Centrālajā parkā, ir mākslas skolas šī gada beidzēju trīs eksāmena darbi.



Написать комментарий