Daugavpils abiturienti var iesniegt dokumentus Latvijas augstskolās, izmantojot internetu

foto bulawayo24.com
foto bulawayo24.com

Ir palicis aiz muguras izlaiduma eksāmenu laiks un pēc jautrajām ballēm vakardienas skolēni iesniegs dokumentus augstskolās. Lai pašreizējiem abiturientiem atvieglotu dokumentu iesniegšanas ilgu un garlaicīgu procedūru, vienotais valsts portāls www.Latvija.lv studijas piedāvā universālu elektronisko pakalpojumu.

No 2. līdz 12.jūlijam visi vakardienas skolēni, kuri vēlas iegūt augstāko izglītību Latvijas augstskolās, var mēģināt iekļūt 11 mācību iestādēs un kļūt par studentiem. Viņus gaida Latvijas Universitāte, Daugavpils universitāte, Rīgas tehniskā, Liepājas, Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Banku augstskola, kā arī Ventspils, Rēzeknes, Vidzemes augstskolas un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola.

Ar interneta palīdzību potenciālie studenti varēs ne tikai sekot līdzi pieteikumu pieņemšanas gaitai, bet arī uzzināt iestājkonkursa rezultātus. Ja abiturienta izvēlētā programma prasa papildus pārbaudes, laika posmā no 18. līdz 20.jūlijam ar interneta palīdzību abiturientam būs iespējams izvēlēties sev ērtu pārbaudes laiku un vietu.

Pieteikumu pieņemšana 1.posma mācību pamatprogrammās notiks līdz 20.jūlija plkst.17:00. 24.jūlijā plkst.16:00 noslēgsies 2.posma reģistrācija.
Neatkarībā no izvēlētās mācību iestādes visiem uzņemtajiem studentiem būs jāsamaksā par savu reģistrāciju 20 latus. No samaksas ir atbrīvoti bāreņi un 1.grupas invalīdi.


Написать комментарий