Zāles pļaušanai šogad Daugavpilī tika piešķirti 90 000 lati

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Līdz ar pavasara-vasaras sezonas sākumu Daugavpilī pilsētas zālienos, parkos un skvēros notiek zāles pļaušana.

„Labiekārtošana-D” vadītājs Vjačeslavs Krankals pastāstīja, ka šogad zāles pļaušanai mūsu zaļajā un ziedošajā pilsētā pašvaldība ir piešķīrusi 90 000 latus.
Saskaņā ar administratīvajiem noteikumiem pļaušanai jābūt savlaicīgai, lai zāles augstums nepārsniegtu 10 cm. Pēc Krankala vārdiem, zāle tiek pļauta atkarībā no tās izaugšanas tempa. Pēdējās nedēļās laika apstākļi ir sekmējuši zāles ātru augšanu un ir nācies to pļaut biežāk. Īpaša uzmanība tiek veltīta pilsētas parku uzturēšanai kārtībā, it īpaši tas attiecas uz Dubrovina parku, Centrālo parku un parku pie Daugavpils domes. Centrā pļaušana notiek biežāk, perifērijā – retāk. Taču pirms Pilsētas dienām visos pilsētas mikrorajonos zāle tika nopļauta.

Vjačeslavs Krankals paziņoja, ka ar zāles pļaušanu nodarbojas uzņēmuma 15 darbinieki, kuri ir izgājuši speciālu instruktāžu darbā ar trimeriem. «Pagājušajā gadā bija gadījumi, kad pļaujas laikā lidojošo akmeņu dēļ tika bojātas tuvumā esošās automašīnas. Šajā sezonā ir noticis tikai viens incidents, turklāt tā nebija mūsu darbinieka vaina – pie jaunā ceļa pļaušanas laikā akmens sabojāja automašīnu, jo uz zāliena pēc būvnieku darba palika akmeņi», - pastāstīja „Labiekārtošana-D” vadītājs.

Jāatgādina, ka fiziskām un juridiskām personām ir jānodrošina savam īpašumam piegulošās teritorijas savlaicīga uzkopšana un uzturēšana kārtībā – no īpašuma robežas līdz tuvākajai braucamajai daļai, bet, ja tādas nav, tad ne mazāk kā 10 metru teritorijā no robežas.

Ja teritorijā īpašnieks vai lietotājs nepļauj zāli, viņš var tikt sodīts. Fiziskajām personām tas var būt brīdinājums vai naudas sods līdz 100 latiem, juridiskajām personām – līdz 500 latiem. Tas neattiecas uz darba nespējīgām personām, pirmās un otrās grupas invalīdiem.

Turklāt, ir jāatgādina, ka, jo augstākā ir zāle, jo labāk ir ērcēm. Bet ja zāle ir nopļauta, ērce atrodas tuvāk zemei un tai ir mazāk iespēju tikt uz cilvēka vai dzīvnieka. Tas nozīmē, ka sakoptais zāliens ne tikai skaisti izskatās, bet arī nodrošina cilvēku drošību.


Написать комментарий