Mēneša beigās tiek plānots parakstīt līgumus par 18.Novembra ielas un tramvaju sliežu rekonstrukciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

28.jūnijā, nākamceturtdien, tiek plānots parakstīt līgumus par 18.Novembra ielas rekonstrukciju Daugavpilī un tramvaju sliežu rekonstrukciju Tramvaju uzņēmuma projekta ietvaros.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka ar abu projektu darbu veicēju – Rīgas firmu „Binders” – ir panākta vienošanās, ka firmas vadība ieradīsies uz Daugavpili, lai parakstītu līgumus.

Dokumentu parakstīšanas gaitā kļūs zināmi darbu sākšanas un veikšanas precizēti grafiki. Tiek plānots, ka 18.Novembra trases rekonstrukcijas darbi sāksies uzreiz dažās vietās, 5. vai 6.posmā. Satiksme netiks slēgta, abos virzienos tiks organizēta vienjoslas satiksme.

Attiecībā uz tramvaju sliežu rekonstrukciju tiek plānots, ka tā tomēr sagādās pilsētniekiem dažas neērtības. Taču tramvaju satiksme netiks paralizēta, jo, izmantojot vienas sliedes, tramvaji pēc kārtas kursēs abos virzienos.

V.Širjakovs atzīmēja, ka pašvaldībai izdevās saskaņot darbu veikšanas grafikus un paralēlo projektu datus, lai neērtības būtu minimālas. Pašlaik tiek apspriests variants uz ziemas laiku slēgt satiksmi uz tilta pie cietuma. Iespējams, ka sarežģītākos posmos darbi sāksies nākamajā pavasarī, jo ne visus darbus ir iespējams veikt ziemas laikā.
Atgādināsim, ka 18.Novembra ielas rekonstrukcijas kopējā summa ir 8,02 miljoni, Tramvaju uzņēmuma projekta summa (kopā ar apakšstaciju renovāciju un vagonu iegādi) – 11,63 miljoni latu.


Написать комментарий