Pilsētas svētku rīkošanai bankas ziedo arvien mazākas summas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējās sēdes laikā 21.jūnijā domes Finanšu komitejas deputāti atļāva Kultūras pārvaldei pieņemt ziedojumus Pilsētas svētku organizēšanai, kuri Daugavpilī norisinājās 8.-10.jūnijā.

Deputāti apstiprināja lēmumu pieņemt 2 550 latus: 500 latus no Swedbank, 1 500 latus no SEB bankas, 400 latus no Nordea un 150 latus no Trasta komercbankas. Šie līdzekļi tika izmantoti Pilsētas svētku ietvaros, organizējot Starptautiskā mākslas festivāla „Slāvu tirgus Vitebskā” («Славянский базар в Витебске») laureātu koncertu.

Lēmuma apstiprināšanas gaitā Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska pastāstīja, ka bankas ar katru gadu ziedo Pilsētas svētku organizēšanai arvien mazākas summas. Piemēram, pagājušajā gadā bankas bija ziedojušas 4 850 latus, bet aizpagājušajā – 7,5 tūkstošus latu. E.Kleščinska atzīmēja, ka savulaik bankas bija ziedojušas pat 12 tūkstošus latu.

Daugavpils mērs Žanna Kulakova izteica pieņēmumu, ka banku ziedojumu summu samazināšanās ir saistīta ar apstākļiem, kuros tās nespēj sniegt šāda veida atbalstu un ziedot lielas summas.

Lēmums par ziedojumu pieņemšanu tika apstiprināts vienbalsīgi.


Написать комментарий