'Aston Martin Vanquish' – līdzšinējā 'DBS' pēctecis

publicitātes foto
publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" oficiāli atklājusi jauno modeli "Vanquish", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "DBS".

"Aston Martin Vanquish" kopgarums ir 4,72 metri, platums – 2,07 metri; augstums – 1,29 metri; bet riteņu garenbāze – 2,74 metri. Tādējādi gabarītu ziņā jaunais modelis būtībā ir tāds pats kā līdzšinējais "DBS". Tomēr par "Vanquish" ir par 55 kg vieglāks par "DBS" un kopumā sver 1 739 kilogramus. Izsvarojums starp riteņu asīm – 50 pret 50.

Standartā jaunais "Aston Martin Vanquish" ir divvietīgs, tomēr par papildus samaksu var uzstādīt aizmugurējo sēdekli diviem pasažieriem. Kā norāda ražotājs, priekšējais panelis salonā salīdzinājumā ar "DBS" ir pavirzīts par 20 milimetriem uz priekšu, tādējādi nodrošinot pasažieriem vairāk brīvas telpas. Vietas kājām "Vanquish" modelī ir par 37 mm vairāk, bet salona platums plecu augstumā pieaudzis par 25 mm. Pieaudzis arī bagāžas nodalījuma tilpums – par 60% - līdz 368 litriem.

"Aston Martin Vanquish" konstrukcijā izmantota jauna "VH" šasija, kas izgatavota no alumīnija un oglekļa šķiedras. Virsbūves paneļi ir no alumīnija, magnija sakausējuma un oglekļa šķiedras.

Jaunais modelis aprīkots ar sešlitru V12 dzinēju, kas attīsta 573 zirgspēku jaudu un 620 ņūtonmetru griezes momentu. Transmisija – sešpakāpju automātiskā "Touchtronic 2". Līdz 100 km/h kupeja paātrinās 4,1 sekundē (par 0,2 s ātrāk nekā "DBS") un maksimāli sasniedz 295 km/h.

Automobilim ir adaptīvā balstiekārta ar trim darbības režīmiem, keramiskās "Brembo" bremzes un 20 collu riteņi.

Pie "Aston Martin" izplatītājiem jaunais "Vanquish" nonāks gada beigās. Tā cena Lielbritānijā būs no 189 995 sterliņu mārciņām (166 056 lati).


Написать комментарий