Daugavpiliešiem Līgo svētku svinēšanas laikā iesaka sekot līdz pārtikas produktu kvalitātei

foto shashlyk.org
foto shashlyk.org

Pavisam drīz daugavpilieši un novada iedzīvotāji svinēs senus, skaistus un nedaudz noslēpumainus Līgo svētkus. Kāds brauks uz laukiem, kāds šo jautru dienu un priecīgu nakti svinēs Stropu estrādē, taču par svētku galda obligātiem atribūtiem kļūs siers, gaļas un zivs izstrādājumi un, iespējams, dažāda veida ēdieni (salāti un saldumi), kā arī pusfabrikāti.

Pilsētas domes Attīstības departamenta komercdarbības speciāliste Tatjana Migele Gorod.lv pastāstīja, ka līgošanas laikā Stropu estrādē darbosies 6-7 tirdzniecības vietas, kurās būs iespējams iegādāties dažādus gardumus. Visi tirgotāji ir iesnieguši domē visus nepieciešamos dokumentus, lai viņiem būtu iespēja tirgot pilsētas svētkos.

Sakarā ar to, ka pēdējā laikā Latgales privātsaimniecībās laiku pa laikam konstatē trihinelozi, bet šašliks, bez šaubām, atradīsies topā līgojošo vidū, Gorod.lv griezās pie Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidlatgales pārvaldes vadītāja Antona Lazdāna ar jautājumu, vai šašlika tirgotāju tirgotās gaļas kvalitāte tiks pārbaudīta. «Tirdzniecības vietu iesniegtie dokumenti ir kārtībā. Lai notiktu gaļas rūpīga pārbaude, ir nepieciešams pieprasījums no pilsētas domes. Kamēr tas nav saņemts, mēs neko nevaram darīt», - paskaidroja Lazdāna kungs.

Tāpēc sanāk, ka pilsētas svētkos tirgoto šašliku gaļas kvalitāte, paliek uz tirdzniecības vietas sirdsapziņas. Cerēsim, ka viss tiešām ir kārtībā.

Taču Slimību profilakses un kontroles centra epidemioloģi atgādina iedzīvotājiem par nepieciešamību sekot līdzi lietoto pārtikas produktu kvalitātei. Īpašā uzmanība jāpievērš to svaigumam un lietošanas termiņam. Speciālisti brīdina, ka, lietojot nekvalitatīvus pārtikas produktus, pastāv risks saslimt ar dažāda veida infekciju slimībām – ar salmonelozi, trihinelozi, A hepatītu utt. Turklāt, svētki nav iemesls atteikties no roku mazgāšanas pirms ēšanas, lai kur jūs būtu. Gremošanas trakta infekciju slimības simptomu gadījumā – ja parādās sāpes vēderā, vemšana, paaugstinātās ķermeņa temperatūras gadījumā – ir nepieciešams griezties pēc medicīniskās palīdzības. Lai jums jauki un droši Līgo svētki!


Написать комментарий