E.Upeniece: Jauni pašvaldības noteikumi par pārvadātāju zaudējumu kompensāciju būs ekonomiski izdevīgi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

MK noteikumi, kas stājās spēkā maija mēnesī, par sabiedriska transporta zaudējumu valsts kompensācijām, kļuva par iemeslu atcelt saistošos pašvaldības noteikumus par kompensācijas piešķiršanas kārtību pārvadātājiem.

Līdz ar to Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja jaunu kārtību, kas nosaka pārvadātāju zaudējumu segšanas procesu.

Daugavpils domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka jaunie noteikumi īpaši neatšķiras no iepriekšējiem, ir mainīti tikai 3 punkti. Izmaiņas ļaus ietaupīt pilsētas budžetu. Ja agrāk pašvaldība kompensēja zaudējumus pārvadātājiem, kas pārvadā cilvēkus, kuriem pašvaldība ir paredzējusi atvieglojumus, uz iesniegtā rēķina pamata, maksājot valsts kasē PVN, tad tagad minētie izdevumi tiks iekļauti uzņēmuma zaudējumos un, tos sedzot, nebūs nepieciešams maksāt PVN.

Pārējās izmaiņas attiecas uz zaudējumu valsts kompensāciju reisos, daļa no kuriem tiek veikta ārpus pilsētas. Ja agrāk valsts kompensēja zaudējumu daļu maršrutos, 20% no kuriem tika veikti ārpus pilsētas robežām, tagad šis procents sastādīs 30%.

E.Upeniece paziņoja, ka Autobusu parka un Tramvaju uzņēmuma zaudējumi gadā sastāda aptuveni 2 miljonus latu, no šīs summas valsts sedz nedaudz vairāk kā 300 tūkstošus latu, pārējais paliek pašvaldības ziņā.


Написать комментарий