Jaunieši orientējas pa pilsētu

publicitātes foto
publicitātes foto

Dagdā 20.jūnijā notika novada jauniešu biedrību orientēšanās spēles. Pasākumā piedalījās 70 jaunieši no Dagdas novada biedrībām: „Ašo kompānija” no Asūnes, „Laimis spourni” no Šķaunes, „Deva” no Andrupenes, „Delverība” no Svariņem, „Nākotnei” no Bērziņiem un „Dagne” no Dagdas, portālam gorod.lv pavēstīja Dagdas novada jaunatnes lietu speciāliste Svetlana Ilatovska.

Katra biedrība izlozēja savu maršrutu pa Dagdu un uzdevumus, kurus jauniešiem vajadzēja pildīt. Žūrija vērtēja gan uzdevuma izpildes precizitāti, gan radošo pieeju, gan to, cik ātri komanda atrod objektus. Kopumā maršruts bija apmēram 5 km garš. Neskatoties uz garo maršrutu un karsto laiku, jaunieši ar entuziasmu pildīja uzdevumus - dziedāja, dejoja, meklēja objektus un pētīja to vēsturi.

Pirmo vietu orientēšanās spēlēs ieguva Asūnes pagasta jauniešu komanda „Ašo kompānija”, otro vietu - Šķaunes pagasta jauniešu komanda „Laimis spourni”, trešo vietu -

Dagdas jauniešu komanda „Dagne”. Visas pārējās komandas tika apbalvotas ar  pateicībām un sporta balvu - kausu.

Pēc sportošanas Dagdas Tautas namā notika apbalvošana un groziņu vakars dzīvās mūzikas pavadījumā.

Šāda veida pasākums novadā notika pirmo reizi un to organizēja Izglītības, kultūras un sporta nodaļas sporta pasākumu organizatore Vija Nipere un jaunatnes lietu speciāliste Svetlana Ilatovska.

Paldies Dagdas novada  jauniešiem un biedrību vadītājiem par atsaucību un dalību pasākumā.



Написать комментарий