Daugavpils Krievu licejs par sasniegumiem saņēma „Lielo Pūci”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām Latvijas galvaspilsētā notika valsts labāko skolu apbalvošana, kuru organizēja 1989.gadā dibinātais Ata Kronvalda fonds. Fonda balva „Lielā Pūce” mācību iestādēm tiek pasniegta par skolēnu sasniegumiem valsts un starptautiskajās olimpiādēs, konkursos, konferencēs, radošajās uzstāšanās un par zinātniski pētniecisko darbību.

Gada laikā tiek apkopoti skolu talantīgu skolēnu un skolotāju darbības rezultāti un tiek noteikti labākie, kuri arī saņem balvas. Pasākuma mērķis ir stimulēt Latvijas skolu skolēnu un pedagogu radošo darbību.

Šogad Kronvalda fonda balvas saņēma divas Daugavpils skolas – Krievu vidusskola-licejs un Saskaņas pamatskola. Saskaņā ar 2011.-2012.mācību gada rezultātiem, Latvijas lielu skolu reitingā licejs ieņēma 2.vietu, apsteidzot aptuveni 116 konkurentus no visas Latvijas.

Abas Daugavpils skolas jau ne pirmo gadu uzrāda lieliskus rezultātus un atrodas valsts mēroga labāko skolu „topā”.

Krievu liceja direktora vietniece mācību darbā Irīna Paura Gorod.lv pastāstīja, ka jau otro gadu pēc kārtas vidusskola kļūst par Latvijas skolu reitinga sudraba ieguvēju.

10 gadu laikā cita organizācija – Draudzīgā aicinājuma fonds katru gadu pasniedza mūsu licejam balvu – metālisku pūces statueti.

Šajā laikā Krievu licejs 5 reizes tika atzīts par valsts labāko skolu. Neskatoties uz to, ka Pūce ir pārejošā balva, tā paliks skolā, kura tika apbalvota vismaz 4 reizes. Tāpēc „putniņš” paliks Daugavpils Krievu licejā.

Šogad licejā paliek Kronvalda fonda koka Pūce.

Diemžēl jau divus gadus Draudzīgā aicinājuma fonds nevienu nav apbalvojis. Taču mācību gada sākumā tas parasti izveido skolu reitingu, pamatojoties uz eksāmenu rezultātiem un nosauc uzvarētājus.

Pirms dažām dienām Krievu licejā notika izlaiduma vakars vidusskolas beidzējiem. Pēc Irīnas Pauras vārdiem, 31 12.klases beidzējs no 51 saņēma personīgo apsveikumu no premjerministra Valda Dombrovska, kurā viņš atzīmēja, ka no zināšanām un radošās darbības ir atkarīga mūsu valsts attīstība un labklājība.

Gorod.lv pievienojas visiem apsveikumiem un novēl pedagogiem un skolēniem veiksmi un panākumus it visā!


Написать комментарий