Visvairāk resursu izdosies ieekonomēt uz zemnieku tiešo subsīdiju rēķina, noslēdzot labības audzēšanas atbalsta programmu – tajā ikgadējais finansējums ir pieci miljardi ASV dolāru (2,8 miljardi latu). No kopumā četrām atbalsta programmām zemniekiem paredzēts saglabāt tikai vienu. Turklāt, gandrīz divas reizes plānots samazināt to programmu skaitu, kurās tiek piešķirti līdzekļi zemes resursu aizsardzībai un racionālai izmantošanai.

Likumprojektā paredzēts arī samazināt finansējumu programmām produktu taloniem. Dokumenta autori piedāvā neļaut šīs programmas atbalstu saņemt tiem pilsoņiem, kuri ļaunprātīgi izmanto šo atbalstu, un tādējādi ieekonomēt aptuveni 4,5 miljardus ASV dolāru (2,5 miljardi latu). Subsīdija pārtikas iegādei tiek atvēlēta mājsaimniecībām, kas atbilst konkrētiem kritērijiem, piemēram, noteiktam ienākumu līmenim.

Kopumā tēriņus programmā produktu talonu izdalei piedāvāts saglabāt iepriekšējā līmenī, kas var būt viens no iemesliem, kādēļ likumprojekts var negūt atbalstu Pārstāvju palātā. Republikāņi plāno balsot pret šo dokumentu lielākoties tā iemesla dēļ, ka šai programmai ik gadu tiek novirzīti 80 miljardi ASV dolāru (44 miljardi latu). Pēdējo piecu gadu laikā to ASV iedzīvotāju skaits, kas saņēmuši produktu talonus, pieaudzis no 20 līdz 46 miljoniem.

Ja likumprojekts netiks atbalstīts līdz 30.septembrim, kad beidzas pašreizējā likuma par zemnieku subsidēšanu darbības termiņš, tad Kongresam nāksies atgriezties pie normām, kas pieņemtas pagājušā gadsimta 30.-40.gados. "The Wall Street Journal" raksta, ka tas var novest pie sajukuma un kļūdām programmās par valsts kredītiem un zemnieku subsidēšanu.