Asads: Sīrijā ir karastāvoklis

foto heraldsun.com.au
foto heraldsun.com.au

Sīrijas prezidents Bašars al Asads otrdienas vakarā paziņoja, ka Sīrija ir reālā karastāvoklī, un deva savam jaunajam ministru kabinetam rīkojumu sagraut pret režīmu vērsto sacelšanos.

Uzrunā jaunajai valdībai Asads sacīja, ka visa valdības politika un spējas ir jāizmanto, lai nodrošinātu uzvaru šajā karā.

Otrdien Sīrijas galvaspilsētas Damaskas priekšpilsētās pie elitārās Republikas gvardes posteņiem notika kaujas starp nemierniekiem un Sīrijas armijas vienībām, un tā bija pirmā reize, kad armija lietojusi artilēriju tik tuvu Damaskai. Prezidenta jaunākā brāļa Mahera vadītās Republikas gvardes uzdevums ir aizsargāt Damasku.

Artilērijas apšaude notika arī Homsā. Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" paziņoja, ka otrdien visā Sīrijā nogalināti 116 cilvēki, tai skaitā 68 civiliedzīvotāji, septiņi nemiernieki un 41 karavīrs.

"Mēs dzīvojam reālā katastāvoklī no visiem aspektiem. Kad mēs esam karā, visa politika, visas puses un visas nozares ir jāvērš uz uzvaru šajā karā," sacīja Asads otrdien zvērestu devušās valdības locekļiem.

Asads kritizēja ārvalstis, kas aicinājušas viņu atkāpties, un sacīja, ka Rietumi "ņem, bet nekad nedod, un tas vienmēr ticis pierādīts". "Mēs gribam labas attiecības ar visām valstīm, bet mums jāzina, kur ir mūsu intereses," viņš piebilda.

Sīrijas valsts televīzija apstiprināja ziņu par kaujām Damaskas priekšpilsētās un apgalvoja, ka tajās nogalināti desmitiem "teroristu" un vēl daudzi sagūstīti, tostarp ārvalstu kaujinieki.

Nemieri pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu sākās pagājušā gada martā. " Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" aplēses liecina, ka šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku.


Написать комментарий