Vai Daugavpils reģionālajā slimnīcā medpersonālu piespiedu kārtā sūta neapmaksātajā atvaļinājumā?

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portālā Gorod.lv griezās mūsu lasītāja, kura pastāstīja, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas medpersonālu pašlaik piespiež ņemt vasaras neapmaksāto atvaļinājumu. Turklāt, tas notiek piespiedu kārtā, cilvēkus piespiež rakstīt iesniegumus un ar viņa vēlmēm nerēķinās.

Mēs griezāmies pēc paskaidrojumiem pie pirmā vicemēra Vitālija Azareviča, kurš, kā zināms, kontrolē medicīnas jomu Daugavpilī.

Kā zināms, jau gada sākumā valsts bija solījusi veselības aprūpei piešķirt gandrīz 11 miljonus latu, 1,4 miljonus no kuriem vajadzēja saņemt Daugavpils reģionālajai slimnīcai. Taču, pēc pirmā vicemēra vārdiem, mūsu medicīnas iestāde līdz šim laikam naudu nav saņēmusi. Pašlaik DRS naudas līdzekļi nav piešķirti, kaut arī pastāv garantijas vēstule un summu vajadzēja saņemt pirmajā pusgadā. Azareviča kungs izteica pieņēmumu, ka tieši ar šo faktu varētu būt saistīta iespējamā medpersonāla aiziešana vasaras atvaļinājumā.

Pēc DRS valdes locekļa Aivara Zdanovska vārdiem, nevienu no medicīnas darbiniekiem nepiespieda rakstīt iesniegumus par kārtējo atvaļinājumu. Slimnīcas darbinieki to dara pēc pašu iniciatīvas un pilnīgi brīvprātīgi. Nekādi iebildumi vai pretenzijas šajā sakarā vadītājam netika izteikti.


Написать комментарий