Daugavpils pašvaldība apsolīja izsludināt konkursu uz 9.vidusskolas direktora amatu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, no 1.augusta Daugavpils 9.vidusskolas direktore Silvija Birjulina atstāj amatu sakarā ar aiziešanu pensijā. Skolas direktores amatā viņa ir nostrādājusi vairāk nekā 25 gadus, un kas viņu nomainīs šajā amatā pagaidām nav zināms.

Pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka domājams 5.jūlijā Pilsētas domes komiteju sēdē deputātiem tiks piedāvāts izskatīt jautājumus, kas ir saistīti ar kandidātu atlases kārtību uz direktora amatu vienā no labākajām Daugavpils skolām.

Deputāti lems arī par to, kādas prasības tiks izvirzītas potenciālajam pretendentam, un kādā veidā notiks konkurss. Par to, ka konkurss tiks izsludināts, vicemēram nav šaubu. Kā arī viņš nešaubās, ka sakarā ar skolas direktora amatu būs daudz interesentu.

Pēc Vitālija Azareviča domām, pats galvenais ir, lai skolas direktora amatā nebūtu nejaušu cilvēku – mācību iestādes vadītājam jābūt kompetentam cilvēkam, kas pārzina šo darbības jomu. Pilnīgi iespējams, ka pretendentu atlase notiks uz darba intervijas pamata, un par galveno kritēriju tiks uzskatīts tas, kādu mācību iestādes attīstības koncepciju piedāvās kandidāts.

Kā arī vicemērs paziņoja, ka Olga Dukšinska, kas pašlaik ieņem Daugavpils pilsētas domes projektu koordinatores amatu, ir atteikusies no viņai piedāvātā skolas direktores amata.

Jāatzīmē, ka šobrīd Daugavpilī skolu direktora amatu ieņem 5 vadītāji, kas ir vecāki par 60 gadiem, tas nozīmē, ka, izņemot darba algu, viņi saņem arī pilnu pensiju.


Написать комментарий