Pagrabā atrod sievietes līķi

foto mylot.com
foto mylot.com

Šī gada 15.jūnijā Riebiņu novada Galēnu pagastā kādas mājas zem grīdas esošajā pagrabā atrasts 79 gadus vecas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, portālam gorod.lv paziņoja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīgs Kristīne Mieze.

Piektdienas pusdienlaikā, VP Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa darbinieki saņemot informāciju, par kādas 79 gadus vecas sievietes aizdomīgu prombūtni un redzamiem asinīm līdzīgiem traipiem uz grīdas viņas lauku viensētā Riebiņu novada, Galēnu pagastā, nekavējoties izbrauca uz norādīto adresi.

Policijas un prokuratūras darbinieki apskatot māju zem grīdas esošajā pagrabā atrada mājas saimnieces līķi ar vardarbības nāves pazīmēm – durtu brūci kaklā. Par notikušo faktu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta.

Preiļu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar VP Latgales reģiona pārvaldes, VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes un VP Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekiem veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, tās pašas dienas vakarā, aizdomās par augstākminētās slepkavības izdarīšanu aizturēja agrāk deviņas reizes par zādzību izdarīšanu tiesātu 1966.gadā dzimušu vīrieti, kurš nenoliedza savu vainu sievietes slepkavības izdarīšanā un atzina, ka ar nazi sievietei kaklā iedūris savstarpēja konflikta laikā un pēc tam līķi paslēpis zem grīdas esošajā pagrabā. Pēc vīrieša vārdiem konflikts izcēlies par viņam nesamaksātiem, bet veiktajiem saimnieciskajiem darbiem sievietes mājā.

16.jūnijā aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu.

Par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība) saskaņā ar Krimināllikumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai vispusīgi noskaidrotu slepkavības apstākļus un motīvus.


Написать комментарий