Radeviča tiek Eiropas čempionāta finālā, Urtānam sacensības beigušās

foto delfi.lt
foto delfi.lt

2012. gada Eiropas čempionāta vieglatlētikā finālsacensībās iekļuvusi pašreizējā čempione Ineta Radeviča, kvalifikācijas sacensībās ieņemot devīto vietu. Savukārt Laumai un Mārai Grīvām neizdevās iekļūt starp 12 labākajām, turklāt Laumai pietrūka vien divu centimetru. Ārpus finālsacensībām lodes grūšanā palicis Māris Urtāns, aizgrūžot lodi tikai 19,25 metrus tālu.

Tāllēcējam finālam bija jāaizlec 6,63 metru tālu vai jāiekļūst par 12 labākajām. Pašreizējā Eiropas čempione Ineta Radeviča bija B grupā. Ineta sāka ar 6,25 metriem, bet nākamajā mēģinājumā spēja uzlabot rezultātu par 19 centimetriem (6,44). Pēdējā lēcienā viņa savu rezultātu neuzlaboja, tomēr arī ar iepriekš sasniegto pietika, lai iekļūtu finālā – kopumā devītais labākais rezultāts.

A grupā startēja divas Latvijas sportistes – Lauma Grīva un Māra Grīva. Laumai pirmais lēciens netika ieskaitīts, bet otrajā mēģinājumā viņa sasniedza 6,37 metrus. Savā pēdējā mēģinājumā Laumai neizdevās rezultātu uzlabot neizdevās (ļoti tuvu iepriekšējam – 6,36) un līdz finālam pietrūka ļoti maz – divu centimetru. Māra pirmajā mēģinājumā lēca nedaudz tuvāk par sešiem metriem (5,90), bet otrajā rezultātu uzlaboja tieši līdz sešiem metriem. Pēdējais lēciens netika ieskaitīts, līdz ar to arī sacensības beigušās.

Lai iekļūtu finālā, lodes grūdējiem bija jāsasniedz 20,30 metri vai arī jācer uz iekļūšanu starp 12 labākajiem. Vienīgajam Latvijas pārstāvim Mārim Urtānam pirmajā mēģinājumā 19,08 metri. Ar otro grūdienu Urtāns sasniedza 19,25 metrus, bet trešais mēģinājums netika ieskaitīts. Ar šo visai pieticīgo rezultātu Urtānam finālam nepietika – kopumā 15. vieta, čempionāts beidzies.


Написать комментарий