Rēzeknes novada pārstāvji spēlēs ielu futbolu pie Oderas

foto wallpaperslibrary.com
foto wallpaperslibrary.com

25. jūnijā Rēzeknes novada jauno futbolistu komanda ir devusies uz Berlīni, lai piedalītos starptautiskā nometnē „Ielu futbols abos Oderas krastus”, kas norisināsies līdz 2. jūlijam.

Par nometnes norises vietu ir izvēlēta Oderas upe, kur pulcēsies ne tikai Polijas un Vācijas jaunieši, bet arī pārstāvji no Apvienotās Karalistes, Beļģijas, Dānijas un Latvijas, ko pārstāv Rēzeknes novada komanda A. Šlapakovs, U. Brolišs, A. Klapins, V. Sovans, J. Smirnovs, S. Kondrats, V. Paplavskis un V. Ļihačeva.

Nometni organizē Brandenburgas jaunatnes sporta organizācija Vācijā, kas jau vairāk nekā 10 gadus popularizē ielu futbolu. Tas ir pieejams visiem, prasa maz organizācijas un piedāvā katram vecumam piemērotas iespējas mācīties konfliktu vadīšanu, iecietību, komandas darbu un drosmi. Ielu futbolu var spēlēt jebkurš, ievērojot dažus noteikumus: katra komanda sastāv no 4 spēlētājiem (vismaz vienai jābūt meitenei) un vienam rezerves spēlētājam. Komandas satiekas apmēram 3 minūtes pirms spēles sākuma, lai vienotos par vienlīdzīgas spēles noteikumiem (piemēram, par katriem vārtiem, ko iesit meitene, tiek skaitīti 2 punkti, ja spēlētājs izdara pārkāpumu pret citu spēlētāju, komanda zaudē vienu punktu utt.). Ielu futbolā nav tiesneša – jauniešiem jāpilda godīgas spēles noteikumi, par kuriem viņi ir vienojušies.

Lai nometnes organizēšanai iegūtu finansējumu, Brandenburgas organizācija uzrakstīja projektu un ieguva finansējumu Eiropas Savienības programmā „Jaunatne darbībā”. Nometnes laikā 42 dažādu Eiropas valstu pārstāvji ne tikai spēlēs ielu futbolu, tādējādi solidarizējoties ar Eiropas čempionāta futbolistiem un līdzjutējiem visā Eiropā, bet arī skatīsies čempionāta spēles uz lielā ekrāna, brauks ar velosipēdiem, piedalīsies veloturnīrā, kanoe airēšanā, kā arī dažādos semināros un kultūras programmās. Jauniešiem būs iespēja ne tikai iepazīt citu valstu sporta tradīcijas, bet arī to kultūru, kā arī nostiprināt svešvalodu zināšanas.

27.06.2012 , 17:15

rezeknesnovads.lv


Написать комментарий