Attaisno un atbrīvo mazgadīgas meitenes izvarošanā apsūdzēto

foto ahwatukee.com
foto ahwatukee.com

Rīgas apgabaltiesa trešdien attaisnojusi un tiesas zālē atbrīvojusi vīrieti, kuru apsūdzēja savas mazgadīgās audžumeitas vairākkārtējā seksuālā izmantošanā, portālam "Delfi" apliecināja apsūdzētā advokāts Dmitrijs Skačkovs.

Pagaidām nav skaidrs, kas tiesai licis pieņemt šādu spriedumu, taču advokāts sarunā ar portālu "Delfi" pieļāva, ka tiesa nav konstatējusi pietiekami daudz pierādījumu vīrieša vainai. Skačkovs sacīja, ka lietā pierādījumu esot bijis maz.

Pilns sprieduma teksts, kurā būs arī tā motīvi, būs pieejams 12.jūlijā, tad to varēs arī apelācijas kārtībā pārsūdzēt.

Iepriekš tiesu debatēs prokurore Jekaterina Kušakova apsūdzēto lūdza sodīt ar cietumsodu uz 15 gadiem. Apsūdzētais vainu noziegumā neatzina.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu skatīja aiz slēgtām durvīm.

Aizdomās par pedofiliju šo vīrieti Rīgā aizturēja 2010.gadā, tiesa vēlāk viņu arī apcietināja. Policija toreiz medijus informēja, ka aizturētais seksuāli izmantojis savu mazgadīgo audžumeitu, turklāt tas darīts viņa mazgadīgā dēla klātbūtnē.

Izmeklēšana uzskatīja, ka vīrietis vismaz sešas reizes apmierinājis savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā ar audžumeitu, un meitenei piedraudēts ar nāvi, ja viņa par notikušo izstāstītu mātei. Tāpat piedraudēts dēlam, kurš bijis liecinieks šīm darbībām, secināja izmeklētāji.

Policijā vērsās meitenes māte.


Написать комментарий