Daugavpils novada jauniešiem piedāvā interesanti un saturīgi pavadīt vasaru dabas nometnē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils novada domes projektu nodaļa piedāvā novada jauniešiem vecumā no 16 līdz 18 gadiem piedalīties interesantā jauniešu projektā Youth for Nature, kas piedāvā aktīvi piedalīties jauniešu dabas nometnes darbā. Nometne darbosies Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

Par nometnes dalībnieku var kļūt jebkurš, kas ir atvērts jaunajam, mīl dabu, dzīvo Daugavpils novadā un vēlas saturīgi un interesanti pavadīt vasaru. Lai kļūtu par nometnes dalībnieku, līdz šī gada 10.jūlijam ieskaitot, jāaizpilda anketa (anketu var atrast ŠEIT) un tā jānosūta uz e-pastu daina.krivina@dnd.lv. Jauniešu nometne darbosies no 26.jūlija līdz 8.augustam Kaplavas (Latvija) un Augštaitijas (Lietuva) teritorijās.

Pēc projekta koordinatores Dainas Kriviņas vārdiem, visi nometnes izdevumi tiks segti no finansējuma līdzekļiem, tas nozīmē, ka jauniešiem nekas nav jāmaksā.

Jauniešu nometnes darba gaitā tiek plānots organizēt dažādas radošas darbnīcas, kurās nometnes dalībnieki varētu nodarboties ar glezniecību, fotogrāfiju, dabas pētniecību, žurnālistiku, kā arī piedalīties komandu spēlēs, sportot, vizināties ar laivu utt.

Starp citu, trim mūsu novada jauniešiem jau bija iespēja dažas dienas pavadīt šāda veida nometnē kopā ar vienaudžiem no Krāslavas un Utenas novadiem.

Triju dienu laikā Ingars Praņevskis no Naujenes pagasta, Anastasija Potalujeva no Skrudalienas un Matīss Zaķis no Līksnas labi pavadīja laiku. Viņi piedalījās ceļojumos pa Latviju un Lietuvu – apmeklēja ūdens atrakciju parku Vichy, aplūkoja Eiropas ģeogrāfisko centru Viļņā, savvaļas dzīvniekus Utenās, apmeklēja Siguldu un pārvarēja šķēršļu joslu. Noslēgumā jaunieši uzgleznoja savu sapņu parku, bet profesionālā ainavu dizainere sniedza viņiem noderīgus padomus.


Написать комментарий