ASV basketbolists patentē saaugušās uzacis

foto sports.gunaxin.com
foto sports.gunaxin.com

Basketbolists Entonijs Deivss (attēlā) īsi pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta mēģinājis izcelties, patentējot savas biezās, kopā saaugušās uzacis.

Deiviss komandas Kentucky Wildcats sastāvā martā ieguva astoto NCAA čempiona titulu, bet uzacu dēļ viņu, domājams, iepazīs plašāks sabiedrības loks.

Lai gan draugi Deivisam iesaka uzacis noskūt vai vismaz sakopt, basketbolists ar tām lepojas un cer, ka neparastā sejas rota viņam palīdzēs ceturtdien gaidāmajā NBA draftā.

Deiviss arī reģistrējis saukļus "Baidies no uzacīm" un "Pacel uzacis", acīmredzot cerot uz promocijas un reklāmas līgumiem (jau agrāk komandas New York Knicks superzvaigzne Džeremijs Lins patentējis tiesības uz vārdu "Linsanity").

Intervijā kanālam CNBC Deiviss sacīja: "Es nevēlos, lai kāds cits mēģinātu uzaudzēt līdzīgas uzacis, sekojot manam piemēram, un tad censtos nopelnīt ar tām naudu. Mēs ar ģimeni nolēmām tās patentēt, jo tās ir tik unikālas".

NCAA ir koledžu sporta organizāciju apvienība, un tās noteikumi liedz saviem sportistiem parakstīt reklāmas līgumus. Tomēr, ja viņam izdosies iekļūt profesionālajā sportā, Deiviss varēs slēgt līgumus par daudziem miljoniem dolāru.

Deivss šogad ieguva NCAA gada basketbolista titulu, kā arī ir ASV basketbola izlases kandidāts šā gada Olimpiskajām spēlēm. NBA draftā viņam ir lielas izredzes nokļūt komandā New Orleans Hornets, kas uzvarēja loterijā pirmajai izraudzīties spēlētājus.


Написать комментарий