Nigērijas prezidents: iedzīvotājiem ir pārāk daudz bērnu

foto UN Photo
foto UN Photo

Nigēriešiem vajadzētu ierobežot bērnu skaitu, jo to ir pārāk daudz, par Nigērijas prezidenta Gudlaka Džonatana paziņoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nigēriešiem ir pārāk daudz bērnu un vajadzētu ieviest dzimstības kontroles pasākumus, uzskata prezidents. Sevišķi daudz bērnu ir neizglītotiem iedzīvotājiem, uzsver prezidents, aicinot ģimenēm plānot tikai tik bērnu, cik tās var atļauties.

Nākotnē varētu tikt ieviesti likumi un politika dzimstības kontrolēšanai valstī, norādījis prezidents. Tomēr jautājums ir ļoti jūtīgs, jo "mēs esam ļoti ticīgi cilvēki," uzsver prezidents.

"Gan kristieši, gan musulmaņi un pat tradicionālie un visas pārējās reliģijas uzskata, ka bērni ir Dieva dāvana cilvēkam," prezidentu citē BBC. "Un tev ir sarežģīti katram nigērietim likt ierobežot bērnu skaitu...nav pieņemts atraidīt Dieva dāvanas."

Nigērija ir visapdzīvotākā Āfrikas valsts, bet iepriekšējie mēģinājumi iedrošināt iedzīvotājus radīt mazāk bērnus ir cietuši neveiksmi. Nigērijas iedzīvotāju skaits varētu pieaugt no 160 miljoniem līdz 400 miljoniem 2050. gadā, liecina ANO aprēķini.

Pieaugošais iedzīvotāju skaits palielina spiedienu uz zemi, kuras dēļ valstī sākas daudz konfliktu, skaidro BBC.


Написать комментарий