Ekoloģe Inesa Antoševska: Daugavpils peldvietu ūdens tiek regulāri pārbaudīts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Drīzumā beigsies pirmais vasaras mēnesis, kas ar siltu un saulainu laiku daugavpiliešus īpaši nepriecēja. Neskatoties uz to, ka oficiāli peldēšanas sezona valstī ir sākusies jau maija vidū, to drosminieku, kuri jau nopeldējās mūsu upēs un ezeros, nav daudz. Ūdens temperatūra vietējās upēs un ezeros šobrīd sastāda ne vairāk kā +16 grādus.

Ekoloģe Inesa Antoševska Gorod.lv pastāstīja, ka pagājušajā otrdienā, 19.jūnijā, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” laboratorija pārbaudīja ūdens kvalitāti 10 pilsētas ūdenskrātuvēs.

Saskaņā ar pētījumiem, ūdens kvalitāte visās ūdenskrātuvēs atbilst nepieciešamajām normām un prasībām, tas nozīmē, ka cilvēki var mierīgi peldēties pilsētas ezeru pludmalēs – Lielajos Stropos un Stropu Vilnī, kā arī Šūņu, Zirgu ezeros, Mazajos Stropos, Stropaka, Plotičku, Porohovkas ezeros, Rūģeļu ūdenskrātuvē un pat Esplanādes ūdenskrātuvē.

Pēc ekoloģes vārdiem, Daugavpilī pastāv trīs oficiālās pludmales – divas Lielo Stropu ezerā un viena Šūņu ezerā un dažas pilsētnieku iecienītās peldēšanas vietas.
Saskaņā ar valsts programmu, ūdens pārbaude oficiālajās pludmalēs notiek divreiz mēnesī peldēšanas sezonas garumā. Citās pilsētas ūdenskrātuvēs, kur arī peldas daudz cilvēku, šāda veida pārbaudes notiek vienreiz mēnesī.

Inesa Antoševska paziņoja, ka daudzu cilvēku iecienīto peldvietu Šūņu ezerā, kuru pārraka Oļegs Maļuhins, jāsaved kārtībā un jāapzaļumo līdz 6.jūlijam. Ja tas nenotiks, visus darbus veiks Daugavpils pašvaldība, bet rēķinu par darbu veikšanu nosūtīs Maļuhina kungam.


Написать комментарий