Rita Strode: Uzskatu, ka nedrīkst lāpīt valsts budžetu uz parastu iedzīvotāju rēķina

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien, 25.jūnijā, Administratīvā apgabaltiesa apmierināja dažu fizisku un juridisku personu sūdzību par „Latvenergo” saskaņotajiem tarifiem, kas tika apstiprināti 2011.gadā. Tiesa atcēla Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumu, secinot, ka tarifu dalīšana uz starta un pamata tarifiem neatbilst likumā atrunātajam principam par atbilstību ekonomiski pamatotam izlietojumam.

Runa ir par tarifu sistēmu, kas paredz par pirmajām elektroenerģijas patērētājam 1 200 kilovatstundām maksu 8,25 Ls par kilovatstundu, bet pāri 1 200 kilovatstundām maksas tarifs ir 10,74 Ls par kilovatstundu.

Viena no pirmajām prasību pret „Latvenergo” bija iesniegusi 10.Saeimas deputāte Rita Strode, kura vinnēja tiesas prāvu.

Pēc Ritas Strodes vārdiem, viņa īpaši neticēja uzvarai, bet šobrīd viņai ir prieks, ka tiesas sistēma pieņēma objektīvo spriedumu. Taču pagaidām priecāties ir par agru – kļuva zināms, ka uzņēmums „Latvenergo” nolēmis pārsūdzēt Administratīvās apgabaltiesas lēmumu un galīgo rezultātu nāksies gaidīt ne mazāk kā pusotru gadu. Nav izslēgts, ka augstākā instance atcels minēto lēmumu.

„Es uzskatu, ka nedrīkst dalīt sabiedrību divās kategorijās – viena daļa maksā mazāk, bet cita – vairāk. Kā arī esmu pārliecināta, ka nedrīkst lāpīt valsts budžetu uz valsts parastu iedzīvotāju rēķina.

Manuprāt, pārmest to visu tikai „Latvenergo” arī nebūtu taisnīgi, jo visu saņemto peļņu – 2010.gadā saņemtos 40 miljonus latu – uzņēmums atdevis valsts budžetā, bet savai attīstībai uzņēmums bija spiests ņemt kredītus bankās un atmaksāt par tiem procentus. Turklāt ir zināms, ka ražoto elektroenerģiju „Latvenergo” saviem patērētājiem pārdod par augstāko cenu, nekā biržā”, - uzskata Rita Strode.


Написать комментарий