Turpinās būvdarba Zilupes ielā

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Pašreiz Rēzeknē notiek aktīvi projekta „Zilupes ielas rekonstrukcija, Rēzeknē” īstenošanas darbi. Neskatoties uz to, ka šogad laikapstākļi nav labvēlīgi būvdarbu veikšanai pilsētas ielās, būvnieki izmanto jebkuras iespējas, lai virzītu projekta gaitu, portālu gorod.lv informēja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Petrova.

 

Būvdarbus iekavēja arī nepieciešamās izmaiņas 0,4 kV pārslēgšanas shēmai, kas bija jāsaskaņo ar Latvenergo, kā arī daudzi citi ar būvdarbiem saistīti jautājumi. Tomēr gan būvniecības darbu veicēji, gan Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes projektu vadītājs Imants Mekša ir pārliecināti, ka visi Zilupes ielas rekonstrukcijas darbi tiks paveikti iespējami ātrā laikā.

I.Mekša informē, ka ir uzsākta asfaltbetona ieklāšana no Jupatovkas ielas puses un vecā asfaltbetona frēzēšana Ludzas, Liepu un Rēznas ielu krustojumā. Satiksme šajos ielu posmos organizēta pa vienu ielas pusi ar regulējamu luksoforu palīdzību. Projekta ietvaros notiek arī LED apgaismes ķermeņu saskaņošana ar projekta autoru, jo ielas apgaismojums tiks pilnībā rekonstruēts un pati iela aprīkota ar visām nepieciešamajām ceļazīmēm, horizontāliem un vertikāliem apzīmējumiem.

Rēzekne kā nacionālas nozīmes attīstības centrs iekļaujas Latgales un Zemgales policentriskās attīstības pilsētu trijstūrī – Rēzekne – Jēkabpils – Daugavpils, kas pamato starptautiskas, nacionālās, reģionālās un vietējās nozīmes autoceļu sasaisti un noslodzi Rēzeknes pilsētā. Rēzeknes pilsētas autoceļu infrastruktūra ir nozīmīga ne tikai pilsētas sociālekonomiskajai attīstībai, bet arī Latgales reģiona un valsts izaugsmei. Tādēļ projekta mērķis ir satiksmes drošības līmeņa paaugstināšana Rēzeknes tranzītielā – Zilupes ielā.


Написать комментарий