Šodien novada jaunieši „tusē” festivālā un vizinās ar kanoe pa Daugavu

foto travelnet.lv
foto travelnet.lv

Šī gada pavasarī Daugavpils novada jaunieši aktīvi piedalījās projektu konkursā „Uzlabosim savu ikdienu!”. Jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem tika aicināti izdomāt un realizēt savus projektus. Saskaņā ar noteikumiem projektiem bija jābūt reāliem, tādiem, kurus varētu īstenot. Ikviena projekta maksimālā izdevumu summa nedrīkstēja pārsniegt 300 latus.

Izrādās, ka radošu jauniešu Daugavpils novadā ir pietiekami daudz – no visiem Novada domē iesniegtajiem pieteikumiem tika izvēlēti 6 interesantākie projekti.

Un jau šodien, 29.jūnijā, uzreiz divos Daugavpils novada pagastos notiks jauniešu pasākumi, kas tiks realizēti minētā radošā projekta ietvaros.

Višķu pagastā laukumā pie Špogu vidusskolas plkst.13:00 sāksies Jauniešu festivāls, kuru organizē jauniešu centrs „Sapnis”.

Šī centra vadītājs Jānis Briška Gorod.lv pastāstīja, ka jauniešu svētki norisināsies līdz pusnaktij. Pasākuma programmā ietilpst radošas darbnīcas, komandas un personīgās sporta sacensības, piepūšamās atrakcijas mazajiem apmeklētājiem un daudz kas cits.

Programmā ietilpst arī svinīgā (oficiālā) daļa, kā arī dažādu konkursu dalībnieki apbalvošana.

Organizatori Jauniešu festivāla viesiem sagatavoja daudz pārsteigumu – nelielu flešmobu, pazīstamās jaunas dziedātājas Lauras Bicānes koncertu, kura, starp citu, ir Višķu pagasta iedzīvotāja un darbojas Jauniešu centra „Sapnis” valdē, notiks arī diskotēka.

Pēc Jāņa Briškas vārdiem, viņi cer, ka vietējie jaunieši aktīvi piedalīsies festivālā, jo īpaši tāpēc, ka šāda veida pasākums pagastā notiek pirmo reizi. Tiek gaidīti arī viesi no citiem pagastiem, piemēram, no Sventes un Līksnas.

Savukārt Naujenes pagasta iedzīvotāji šodien dosies ceļojumā ar kanoe pa Daugavu vēl viena liela projekta „Uzlabosim savu ikdienu!” realizācijas ietvaros, kura iniciatore bijusi pagasta jauniešu grupa.

Tiek plānots, ka tūrisma nometnes „Ūdens cilts” dalībnieki no 9 pagastiem vizināsies ar kanoe pa Daugavu no Krāslavas līdz ciemam Slutiški. Dalībnieki pulcēsies plkst.8:30 pie Naujenes jaunatnes iniciatīvas un sporta centra. Ceļojumā jauniešus pavadīs profesionālais airētājs, pa ceļam viņi piedalīsies dažādās sporta stafetēs, airēšanas un makšķerēšanas sacensībās.

Šis aizraujošais brauciens noslēgsies ar gardām vakariņām un atpūtu Daugavas gleznainajā krastā.


Написать комментарий